سومين كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان رضوي برگزار شد


سومين كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان رضوي در سال جاري، با محوريت هوشمندسازي و مكانيزاسيون راهنمايان زائر و مشكلات بافت تاريخي پيرامون حرم ، عصر روز گذشته در استانداري خراسان رضوي  برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي ، سومين كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان رضوي در سال جاري، به رياست محمد مقدوري، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري خراسان رضوي و با حضور حسین زارع صفت، مدیرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوی با محوريت هوشمندسازي و مكانيزاسيون راهنمايان زائر و مشكلات بافت تاريخي پيرامون حرم ، روز گذشته، 27 مردادماه، در استانداري خراسان رضوي  برگزار شد.

زارع صفت با اشاره به رفتار سنتي و قديمي مسافركشي زائر در شهر مشهد گفت: با توجه به شرايط و ظرفيت هاي موجود گردشگري در شهر مشهد و استان خراسان رضوي بايد اين رفتار به سمت هوشمندسازي و يكپارچه شدن پيش رود و براي اين كار نيازمند دستورعمل مشخص و حل مشكلات اجرايي پيش رو هستيم.

وي شرايط شهر مشهد را نسبت به ديگر شهرهاي كشور متفاوت خواند و ادامه داد: با توجه به وضعيت نا امن منطقه و كشورهاي همسايه ايران و برطرف شدن تحريم ها در آينده نزديك، ايران به شكل جزيره اي امن براي گردشگري در منطقه درآمده است و ما بايد ازين ظرفيت به درستي استفاده كرده و به سمت بهبود شرايط گردشگري در ايران و بخصوص شهر مشهد پيش برويم.

مدیرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوی، گردشگري را يك فرآيند فرابخشي خواند و گفت: نقش دولت در اين حوزه در بخش آماده سازي زيرساخت ها، ارائه خدمات پايه اي ، سياست گذاري و اعمال حاكميت است اما كار اصلي بايد توسط بخش خصوصي انجام شود.

زارع صفت در بخش ديگري از اين جلسه با ابراز نگراني از وضع بافت پيرامون حرم افزود:‌ گرچه حساسيت هاي خوبي در اين زمينه در حال شكل گرفتن است اما با از دست رفتن بخش بزرگي از اين بافت تاريخي، براي حفظ باقي مانده آن نيازمند همكاري بين بخشي و وضعيت سازي مناسب تري هستيم.

در ادامه جلسه محمد مقدوري، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري خراسان رضوي، بر لزوم وجود نظارت و مديريت در امر حمل و نقل و جابه جايي مسافر، خريد و تفريح مسافر در شهر مشهد تاكيد كرد و گفت: بايد در برنامه ريزي هاي مربوط به راهنمايان زائر با هماهنگي بين واحدهاي مسئول، از موازي كاري جلوگيري شده و پس از تعريف صحيح شاخه هاي اطلاع رساني و راهنمايي زائر، شيوه  نامه هاي هماهنگ صادر شود.

وي با اشاره به قالب هاي مختلف راهنمايي و اطلاع رساني افزود: بايد همه شكل هاي اطلاع رساني را تحت پوشش قرار دهيم و علاوه بر معرفي مكان هاي اقامتي و مراكز گردشگري، راهنماياني براي همراهي دائمي گردشگران بخصوص گردشگران خارجي آموزش داده شوند.

معاون هماهنگي امور عمراني استانداري خراسان رضوي در رابطه با بافت پيرامون حرم، بر طبقه بندي و اهميت يابي بناها تاكيد كرد و ادامه داد:‌ براي جلوگيري از خروج از ثبت اين بناها ميراث فرهنگي تمهيداتي بيانديشد و اين اداره با به كار گيري بخش خصوصي و تعريف پروژه هاي اقتصادي براي اين مكان هاي تاريخي، با درآمدزايي براي مالكان در راستاي حفظ بيشتر اين بناها اقدام كند.

مقدوري در آخر جلسه، با اعلام خبر تسهيل فرآيند گردش كار مجوزهاي طرح هاي گردشگري، از كاهش اين زمان از 4-5 سال به 2 ماه خبرداد و گفت: اميدواريم با اجرايي شدن اين مصوبه، به فعال شدن بخش گردشگري در استان كمك كنيم. 
در ادامه تعدادي از نمايندگان دستگاه هاي عضو جلسه در خصوص 2 دستور جلسه مطالبي را عنوان كردند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139405283