به گزارش روابط عمومی ومرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی؛ حسینی مدیر کل میراث فرهنگی این اداره کل گفت: با وجود زیر ساخت های خدماتی مثل آب برق و آسفالت در روستاها، به توسعه اشتغال کمتر توجه شده است.
سید محمد حسینی افزود: دولت تدبیر و امید با توجه به حوزه گردشگری، به اشتغال و در آمد زایی روستاییان توجه ویژه ای دارد.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی روستایی، ضمن شناساندن ظرفیت های اقتصادی کشاورزی در روستاها زمینه ساز حضور گردشگران و سرمایه گذاران است.
حسینی خاطر نشان کرد :خانه محل تولد “میرزا محمد تقیخان فراهانی” معروف به امیر کبیر صدر اعظم دوران ناصرالدین شاه به بنیاد امیر کبیر تبدیل می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اعلام این خبرگفت: تملک این بنای تاریخی سال گذشته توسط این اداره کل صورت گرفته است.
حسینی افزود : تملک خانه امبیرکبیر در روستای هزاوه شهرستان اراک ، از مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به استان مرکزی بود که با ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار اجرا شد.
حسینی تصریح کرد: این بنا تاکنون در قالب منزل مسکونی کاربری خود را حفظ کرده و در سال جاری قسمتهایی از بنا مرمت وبازسازی شد وطرح تغییر کاربری این مکان بعنوان بنیاد امیرکبیر در دستور کار سازمان قراردارد.
وی گفت : منزل تاریخی امیرکبیر که قدمت آن به اواخر دوره زندیه برمی گردد جنب رودخانه محله عباس آباد قدیم شهر هزاوه واقع شده است و مصالح دیوارهای این اتاق از جنس آجر با نمای داخلی گچ و نمای بیرونی کاهگل و طرح هندسی و منظم بنا از رعایت معماری خاصی که درخانه های ایرانی است حکایت دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ورودی بنا را سر دری کاهگلی به ابعاد۴۰٫۳۰ در ۴۰٫۲ با دو سکوی کناری پیر نشین به همراه درب دو لنگه چوبی تشکیل و فضای داخل و خارج بنا را دالان طویلی به طول ۹ متر به یکدیگر مرتبط می کند.
وی با بیان اینکه نمای بیرونی بنا دارای تزئینات خاصی نبوده و به شکل ساده با مصالح بوم آورد نماسازی شده است خاطرنشان کرد: در محور طولی بنا و در سمت غرب آن اتاق هایی شکل گرفته و پنجره هایی در طرفین برای تنظیم نور تعبیه شده است.
وی ادامه داد: در این منزل محلی به عنوان کارگاه تولید شیره انگور با تجهیزات سنتی در بخش انتهایی حیاط قرار دارد که هم اکنون کاربری خود را حفظ کرده است.
این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به شماره ۲۹۷۰۶ درتاریخ ۱۶/۱۱/۸۹ثبت شده است.
میرزا تقی خان امیرکبیر تا ۶ سالگی در این منزل زندگی و پس از این سالها به همراه پدر به تبریز مهاجرت کرد از این پس این منزل منسوب به امیرکبیر بوده و به این نام خوانده می شود.
عبدالمهدی مستکین در حاشیه پنجمین جشنواره انگور هزاوه افزود: امیرکبیر یکی از نام آوران بین المللی است که نام وی به ثبت یونسکو رسیده است.
وی اظهار کرد: به منظور افزایش گردشگری و ایجاد اشتغالزایی در این منطقه از دو ماه گذشته با ایجاد تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کار مرمت و بازسازی خانه تاریخی امیرکبیرآغاز شده است.
وی ادامه داد: براساس این تفاهم نامه، خانه تاریخی امیرکبیر در اختیار دهیاری هزاوه قرار گرفته تا کار مرمت و بازسازی این مجموعه را انجام دهد.
وی اظهار کرد: استان مرکزی به عنوان خواستگاه مشاهیر و مفاخر علمی و سیاسی جزء سه استان برتر در حوزه فرهنگی، گردشگری و محصولات باغی و کشاورزی است.
مدیر بخش فرهنگی کمیسیون ملی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد( یونسکو) گفت: برگزاری جشنواره و نمایشگاه از جمله جشنواره انگور هزاوه با تنوع 18 نوع انگور در جهان بی نظیر و منحصر به فرد است و ظرفیت خوبی برای شناسایی گردشگری استان مرکزی فراهم کرده است.
وی در این آیین گفت: دو عنصر مفاخر بزرگ سیاسی و فرهنگی و نعمت خدادای انگور موجب شده تا منطقه هزاوه در ایران و جهان شناخته شده باشد .
عبدالمهدی مستکین افزود: مفاخر این دیار در طول تاریخ در همه عرصه های سیاسی و علمی کشور حضور داشته اند و همواره موجب برکت برای کشور و استان مرکزی بوده اند.
وی ادامه داد: مسوولان باید با شناسایی ظرفیت های روستاها زمینه توسعه گردشگری و حضور گردشگر در این مناطق را فراهم آورند.
مستکین بیان کرد: گردشگران نیز برای آشنایی با ظرفیت های روستاها ضمن سفر به مناطق بکر و طبیعی، با هویت فرهنگی و اجتماعی مردمان روستاها آشنا می شوند.
وی ادامه داد: اگر مردم روستای هزاوه می خواهند همواره در صدر باشند، باید جشنواره انگور و آیین های سنتی این روستا را حفظ کنند.
حسین بختیاری فرماندار اراک نیز در سخنانی گفت: انگور و فراورده های آن سالیان سال است که موجب درآمد زایی برای روستای هزاوه شده است.
وی افزود: فرمانداری اراک آمادگی دارد با برگزاری برنامه های فرهنگی، ظرفیت گردشگری در روستاهای این شهرستان را ارتقا دهد.
وی ادامه داد: توسعه گردشکری و ایجاد اشتغال پایدار در روستای هزاوه از طریق مرمت خانه امیر کبیر و ایجاد صنایع تبدیلی مهیا می شود.
فرماندار اراک بیان کرد: به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان اراک تا کنون 30 برنامه مختلف در چندین نقطه از شهرستان برگزار شده است که غبار روبی مزار شهدا، جشنواره های متنوع فرهنگی و هنری و شب فرهنگی از جمله آنهاست.
انتهای پیام/