لزوم آسیب شناسی در حوزه گردشگری خارجی

 باید به دنبال آسیب شناسی این موضوع بود که چرا کشور ما علی رغم حضور در بین 10 کشور اول جهان از حیث دارابودن جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی از لحاظ جذب گردشگر خارجی هنوز نتوانسته به نیمی از حق خود دست پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، محسن یارمحمدی که در اولین همایش ملی فرهنگ و گردشگری مذهبی و نقش آن در توسعه گردشگری در مجتمع خورشید اردهال کاشان سخن می گفت با اشاره به حرکت تند و شتاب آلود کشورهای توسعه یافته در مسیر حرکت به سمت صنعت گردشگری به خصوص در بین سال های 1975 تا 1990 میلادی افزود: دو عامل جنگ ظالمانه و تحمیلی 8 ساله و افتادن در ورطه فروش ثروت بادآورده نفت که در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب بلای جان ما شد باعث گردید تا کشور ما از فاز توجه و اهمیت به صنعت گردشگری دور شود و در این بین اکثر کشورهائی که امروز قطب گردشگری جهان محسوب می شوند توانستند تقریبأ در طی این 3 دهه به این عنوان دست یابند.

وی با بیان اینکه در شأن کشوری با تاریخچه کهن ما نیست که الگوهایش در صنعت گردشگری ترکیه و قطر باشند تصریح کرد: متأسفانه بعد از انقلاب بخش خصوصی و سرمایه گذار را با اتهام زالوصفتی تضعیف کردیم. تولیدگران هم در این بین به استثمارگر متهم شدند. یارمحمدی ادامه داد: نوبت به صنعت گردشگری نیز که رسید توریست ها و گردشگران خارجی هم با چوب جاسوس و معاند رانده شدند و سال های سال باید می گذشت تا با تلاش برخی دولت ها این ذهنیت از جامعه گردشگر خارجی دور شود که در ایران امنیت نیست.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به این مطلب که دولت ها توانی برای مداخله در برخی امور از جمله صنعت گردشگری را ندارند افزود: سیستم دولتی نشان داده و ثابت کرده که هر کجا به فکر تصاحب تشکیلات باشد شکست می خورد و لاجرم باید امور را به مردم و بخش خصوصی بسپارد و تنها به بسترسازی فکر کند.

یارمحمدی با انتقاد شدید از برخی تنگ نظری ها و نگاه های سخت و خشن به صنعت گردشگری افزود: استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی و اکثر مدیران استانی معتقدند که صنعت گردشگری در استان اصفهان پتانسیل بالائی دارد اما چگونه می توان هضم کرد که در ماه رمضان درب سفره خانه ای را به تصور سرو غذا برای ایرانی ها ببندند و تعطیل کنند ؟!
وی با بیان اینکه تکلیف مان را باید با نحوه برخورد با صنعت گردشگری مشخص کنیم و معین کنیم که بالأخره صنعت گردشگری برای اقتصاد ما مفید است یا نه تصریح کرد: وقتی در استان همه از اهمیت صنعت گردشگری حرف می زنند معنی اش این است که به هنگام دادن اعتبارات باید به دستگاه متولی صنعت گردشگری نگاه ویژه ای داشته باشند و از مداخله بیش از حد برخی در این صنعت جلوگیری کنند.

یارمحمدی با اشاره به اهمیت، جایگاه و پتانسیل بالای گردشگری مذهبی و دینی در استان خاطرنشان کرد: ترسیم محور گردشگری قم، جمکران، مشهد اردهال و آقاعلی عباس(ع) به عنوان یک محور گردشگری مذهبی میتواند سرآغازی برای توسعه هر چه بیشتر شاخه گردشگری مذهبی در استان باشد.

در ادامه مدیر امور فرهنگی و و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان نیز در سخنانی با بیان اینکه در قرآن هم به اهمیت گردشگری اشاراتی شده است یادآور شد: خداوند در قرآن در 6 محور مطالعه گذشتگان، عاقبت پیشینیان، بحث آئین ها و ادیان دیگر، مطالعه سرگذشت بدکرداران، مطالعه در اسرار آفرینش و خلقت و دیدار از شهرها و بلاد آباد نکاتی را در موضوعات مرتبط به گردشگری یادآوری کرده است.

شهرام امیری همچنین با اشاره به جایگاه استان اصفهان و شهرستان کاشان در تولید صنایع دستی خاطرنشان کرد: فعالیت در  196 رشته از صنایع دستی در استان اصفهان رواج دارد که در این بین کاشان تولید 46 نوع محصول را در استان عهده دار است و دریافت چندین و چند مهر اصالت در تولید صنایع دستی همچون شعر بافی و زری بافی حاکی از این موضوع است.

وی با یادآوری این نکته که ایران در حال حاضر در رتبه 89 جهان در زمینه جذب و ورود گردشگر خارجی است تصریح کرد: سال گذشته کشور ما پذیرای 5 میلیون گردشگر بود که در مقایسه با تردد بیش از  1 میلیاردی گردشگر در سطح جهان، کشور ما هنوز تا رسیدن به رتبه های مورد نظر فاصله بسیاری دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394072514