کارگاه آموزشی مستند نگاری آثار تاریخی برگزار شد

کارگاه آموزشی مستند نگاری آثار تاریخی فرهنگی باحضور فردریش اشتیفت سفیر اتریش، محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان، مدیران کل این معاونت و نیز کارشناسان و متخصصان این حوزه از کشور اتریش و برخی از کارشناسان معاونت میراث فرهنگی در سالن فجر سازمان برگزار شد.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان در ابتدای این نشست گفت: با توجه به تنظیم پرونده میراث جهانی ساسانیان و کاخ اردشیر بابکان، با همکاری صورت گرفته با گروه اتریشی برای استفاده از فناوری نوین مستند نگاری پیشرفته از آثار تاریخی می توان از این فناوری جدید در زمینه مستند نگاری آثارتاریخی کمک گرفت، این امردر حوزه حفاظت و پایش آثار تاریخی در کشور بسیار کمک کننده و مفید است.
وی افزود: با این آموزش مدون و تبادل اطلاعات می توان به حفاظت بهتر و منظم تر و نیز تهیه پرونده های ثبت جهانی کمک کنیم.
طالبیان تاکید کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با یک گروه ایتالیایی در آینده نزدیک کارگاه هایی در زمینه های مختلف از جمله چوب و سنگ برگزار می شود، همچنین این کارگاه ها می تواند به صورت دو جانبه نیز برگزار شود.
اشتیفت سفیر اتریش نیز در ادامه با ابراز خوشحالی از حضور در این نشست افزود: این اتفاق خوبی است که بین ایران و اتریش رخ داده، امیدواریم که این همکاری ها در زمینه های باستان شناسی و مستند نگاری از آثار تاریخی ادامه پیدا کند.
در ادامه این نشست باقر شیرازی مدیر پایگاه شهر سوخته با اشاره بر این روش نوین مستند نگاری گفت: این روش علی رغم کاربرد های بسیار ویژه ای که دارد بسیار ارزان ، اقتصادی و به صرفه بوده و با استفاده از ابزار های بسیار ساده مانند یک دوربین ساده و پهباد ساده برای فیلم و عکس هوایی قابل انجام است.
وی افزود: با این روش تمامی جزئیاتی که ممکن است از چشم غیر مسلح پنهان بماند را با تمامی جزئیات آن به تصویر می کشد، با انتقال و آموزش این روش به گروههای مختلف می توان این روش را حتی در استان ها گسترش داد که خود نقش مهمی در پایش منظم آثارتاریخی و حفاظت بیشتر از آنها ایفا می کند.
وی ادامه داد:کاخ اردشیر بابکان از جمله آثاری است که با استفاده از این روش مستند نگاری شده که می توان تمامی جزئیات اثر را در این مستند نگاری ها در دست داشت. با استفاده از این تصاویر و عکس های مستند شده هیچ بخشی از اثر را بخاطر عمق و قطر از دست نمی دهیم که خود برای حفاظت از آثار برای آیندگان بسیار موثر است.
همچنین، دربخش دیگری از این نشست متخصصان این رشته به ارائه مطالبی در زمینه معرفی مستند نگاری و راهکارهای مختلف و نوین مستند نگاری از آثار تاریخی پرداختند.
گفتنی است، دراین نشست حاضرین به پرسش و پاسخ درمورد راهکارها و روش های انجام مستند نگاری پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر 139407292