به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه؛ پروانه حیدری معاون صنایع دستی این اداره کل با اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه رشته های بومی صنایع دستی هر منطقه واستانی ، یکی از پتانسیلها وقابلیتهای توسعه صنایع دستی آن شهرمی تواند باشد ، لذا استان کرمانشاه با دارابودن استعدادها وقابلیتهای فراوان دربخشهای مختلف استاندارد سازی این رشته های مختلف یک ضرورت است.
وی تصریح کرد: درحوزه صنایع دستی برآن شدیم که ضمن شناسایی هنرهای سنتی بومی استان ، مراحل ثبت این گونه رشته ها رابا جمع آوری اطلاعات مهمی همچون مشخصات ظاهری ، چگونگی ساخت وتولید محصول ، قابلیت کاربری آنها وارتقای سطح کیفی این رشته ها به سطح استاندارد آنها دست یابیم درواقع تاییدیه استاندارد رشته های مذکور را به نوعی آماده سازی وبه مرکزاستاندارد ایران جهت ثبت ودریافت این نشان معرفی کنیم .
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، خاطر نشان کرد: دراین راستا رشته ارغوان بافی در روستای داریان بخش باینگان شهرستان پاوه واورامانات ، یکی از رشته هایی است که ازدیر بازدراین روستا به آن پرداخته می شده وصنعتگرانی دراین روستا مشغول به تولید این محصول از صنایع دستی می باشند .
وی ادامه داد: ارغوان یا همان سبد بافی ، که با ترکه های ارغوان (درختی که اکثراًدرارتفاعات می روید ) بافته می شود ، خوشبختانه هنوزهم مورد توجه علاقمندان قراردارد وبه نوعی با گذشت زمان هنوز جایگاه خودرا از دست نداده وهستند کسانی که طرفداراین محصول می باشند . اماباتوجه به مشکلات پیش روی هنرمندان این رشته ، تلاش می شود که با اعطای نشان استاندارد به محصولات این رشته ، تولیدات متنوع آن درکل کشور شناسانده شود .
حیدری همچنین در خصوص استاندارد سازی چاقو سازی در کرند غرب، اظهار کرد: چاقوسازی نیز که ازدیرباز دردیاردالاهو همواره مورد توجه بوده وهنرمندان وصنعتگران قابلی دراین رشته مشغول به فعالیت بوده، یکی از هنر های سنتی است که در استان با نام این شهر (کرند غرب) شناخته شده است و لزوم استاندارد سازی این رشته نیز هم اکنون بیش از پیش احساس می شود .
وی با بیان اینکه در مرحله جمع آوری مدارک و اطلاعات لازم جهت ارسال به تهران هستیم، اظهار امیدواری کرد که استاندارد ملی به این رشته ها تعلق گیرد .
وی در ادامه تاکید کرد: بعد ازاین دو رشته تا قبل از پایان سال تلاش می کنیم هنر مرس بافی را نیز که یکی از پارچه های منحصر به فرد دریافت لباسهای محلی کردی است ، استاندارد سازی نموده ومراحل ثبت این رشته راطی نموده وجهت اعطای این نشان به مرکزارسال نمائیم .
پروانه حیدری در خاتمه گفت:امیدواریم درآینده نزدیک با توجه بیشتر به رشته های صنایع دستی ، خصوصاً آن دسته از هنرهای سنتی که مختص استان ودیار ماست ، بتوانیم هرچه بیشتر این گونه رشته ها را به هم وطنان ودرسطح بالاتر به جهانیان بشناسانیم تا حداقل تلاشی باشد درجهت حفظ این رشته های کهن که ازعمق تاریخ واعتقادات نیاکان ما سرچشمه می گیرد .
انتهای پیام/