نشست فعالان صنعت گردشگری یزد برگزار شد

نشست فعالان گردشگری و صنایع دستی یزد با حضور اسدا... درويش اميري معاون امورمجلس، حقوقي و استانها و سيدمحسن دلبري مديرکل هماهنگي اموراستانها سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در محل هتل سنتي مشيرالممالک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد در اين نشست درويش اميري اظهار داشت: با تحولات به وجود آمده در حوزه گردشگري کشور و همچنين باور همگان درخصوص اينکه صنعت گردشگري مي تواند جايگزين صنعت نفت در کشور شود، ما مي توانيم باتوجه به سابقه طولاني و فرهنگي ايران صنعت گردشگري را تقويت کرده و زمينه را براي پذيرايي از گردشگران بي شمار خارجي فراهم آوريم.

همچنین محمدمهدي شرافت مديرکل ميراث فرهنگي استان درخصوص سال ‎9‎5، سال خوش آمد به يزد، عنوان کرد: باتوجه به اينکه سال ‎8‎4 سال خوش آمد به يزد بود که خود نقطه عطفي در حوزه گردشگري استان محسوب شد، اکنون بايد بازنگري شود که بعد از ‎1‎1 سال ، پيشرفت چشمگيري در معرفي اين کهن شهر تاريخي داشته باشيم.

اين مقام مسئول تصريح کرد: در راستاي نامگذاري سال ‎9‎5، معرفي يزد از ضروري ترين مسائل است که باتوجه به پتانسيل هاي شهرمان اين معرفي صورت گيرد. اکنون گردشگري حرف اول را دنيا مطرح مي کند، بنابراين ما مي توانيم با داشتن يک افق بلند مدت در بحث گردشگري فرهنگي، جايگاه خود را ثبيت کرده و همچنين در بحث گردشگري سلامت زمينه کار و طرح هاي لازم جهت اجرا ارائه شود.

وي خاطرنشان ساخت: تا پايان سال ‎9‎5 بايد بين مسئولين استاني اتفاق نظر حاصل شود و بتوانيم به اين ديدگاه برسيم تا در حوزه هاي سه گانه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اعتماد به نفس کامل يزد را معرفي کرده و بتوانيم سرآمد باشيم.

شرافت افزود: حمايت از بخش سرمايه گذاري، صنايع دستي و گردشگري مي تواند ما را در رسيدن به اهداف بلند مدت و همچنين پيشبرد راه حل هاي حاضر، جهت آماده سازي شهر يزد براي استقبال از گردشگران و مسافران داخلي و خارجي نقش به سزايي دارد و در اين راستا همکاري ارگانهاي مرتبط مي تواند ما را در رسيدن به اهدافمان ياري رساند.

مديرکل ميراث فرهنگي يزد در ادامه اضافه کرد: اکثر آيتم هايي که براي سال ‎9‎5 برنامه ريزي شده بود تقريباً محقق شده است و براي آماده سازي کامل ضروري است کليه کارها به صورت اصولي صورت پذيرد.

اين مقام مسئول برنامه ‎5 ساله افق ‎1‎4‎0‎0 را از ديگر برنامه هاي قابل تأمل ميراث فرهنگي استان دانست و افزود: تا آن زمان يزد بايد يک قطب گردشگري شده باشد و در اين راستا فعالان حوزه گردشگري و صنايع دستي مي توانند مبلّغين اصلي اين بحث باشند. 
وي همچنين درخصوص ثبت جهاني بادگير به عنوان يک فناوري مواردي مطرح کرد و خاطرنشان ساخت: در راستاي اجرايي شدن اين طرح ‎5‎0 بادگير استان مرمت شد تا بتوان دوباره يزد را به عنوان شهر بادگيرها معرفي کرد. همچنين بحث قنات ها از ديگر مباحث مطرح شده براي ثبت جهاني مي باشد که در اين راستا احياي مجدد قنات زارچ يکي از فعاليت هاي انجام شده است.
محمدمهدي شرافت ثبت جهاني يزد را موضوع اصلي و مهم دانست و عنوان کرد: تقريباً تمام کارها به نحو احسن انجام شده است و خوشبختانه مشکلي جدي روبروي ما نيست، در اين خصوص تنها نياز به پشتيباني بيشتر است. همچنين انتظار داريم دستگاه هاي مرتبط اين اداره کل را حمايت کنند زيرا اگر اين اتفاق بيفتد تنها موردي است که مختص يزد است و جايگاه يزد را ارتقا خواهد داد. 

گفتني است در ادامه اين نشست انجمن صنفي راهنمايان گردشگري استان گزارشي از اقدامات و فعاليت هاي اين انجمن ارائه داد و تعدادي چند از راهنمايان مسائل، مشکلات و راهکارهاي خود را در زمينه بهبود وضعيت شهر و استقبال از گردشگران ارائه کردند.

در پايان نيز رئيس جامعه هتلداران استان، دبير شوراي هماهنگي تشکل هاي استان و نماينده صنعتگران صنايع دستي نيز به ارائه مسائل و مشکلات موجود در هتلها و واحدهاي اقامتي ـ پذيرايي، دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري و مشکلات موجود در زمينه صنايع دستي استان پرداختند و مواردي مطرح و در خصوص آنها بحث و تبادل نظر شد.




\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139409142