خوراک های سنتی فارس در باغ جنت شیراز معرفی می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از برگزاری دومین جشنواره خوراک های سنتی این استان در شیراز خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس مصیب امیری در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه جشنواره خوراک های سنتی فارس از 25 تا 30 آذر ماه در باغ جنت شیراز برگزار می شود افزود : این جشنواره با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری شیراز و خانه فرهنگ جاودان برگزار می شود .

به گفته وی همایش علمی با محوریت گردشگری خوراک ، اجرای برنامه های فرهنگی و آئین های میراث ناملموس استان به صورت روزانه ، برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع بودجه بندی در صنعت هتلداری ، غذا و نوشابه ، همچنین اجرای مراسم آئینی شب یلدا از برنامه های جنبی این نمایشگاه است . 

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه این جشنواره تخصصی یک رویداد گردشگری جدید در زمان کم مسافر در استان فارس است و یکی از اهداف آن جذب گردشگران و آشنایی آنها با خوراک های سنتی استان است، گفت : استان فارس به عنوان یکی از مراکز اصلی دارای تنوع فرهنگی و تنوع قومی در ایران که در کنار جاذبه های بی بدیل تاریخی و طبیعی در کشور ، همواره مقصد گردشگران داخلی و خارجی است . شکل گیری و حضور تمدن های درخشان مختلف ایرانی در فارس طی هزاره های گذشته ، همچنین وجود اقوام بازمانده از این تمدن ها با ویژگی های خاص فرهنگی خود سبب شده است حضور در میان بخش های گوناگون مردم فارس به مشابه تجربه زندگی در دوران های تاریخی کشور تلقی شود .

به گفته امیری وجود جوامع متعدد بومی و تیره های مختلف عشایری در کنار تنوع در زیست بوم های مختلف استان باعث شده است تا این تنوع فرهنگی مشهودتر و قابل تامل تر شود. خوراک های سنتی مناطق مختلف فارس ، از ویژگی های فرهنگی مردمان آن است و به دلیل جذابیت های فراوان که دارند ، جاذبه ای همیشگی برای گردشگران محسوب می شوند . همچنین وجود روش های متعدد پخت یک خوراک در نواحی مختلف استان فارس که ناشی از گوناگونی در سنت های زندگی مردم و نیز برگرفته از تفاوت در شرایط محیط زیست آن هاست ، جاذبه ای فرهنگی گردشگری است که توان جذب گردشگر را داراست . 

امیری در خصوص تاریخچه خوراک های سنتی در استان فارس نیز گفت : این جشنواره نخستین بار در مهرماه سال 1390 هم زمان با هفته جهانگردی برگزار شد و در سال های بعد نیز در چند دوره با اسامی دیگر به صورت جشنواره غذای اقوام ایرانی ، جشنواره غذای سالم و مانند آن در شیراز برگزار شده است . تلاش شده است تا مقدمات و الزامات لازم برای ثبت این جشنواره در تقویم رویدادهای گردشگری و جشنواره های سازمان گردشگری جهانی UMWTO مهیا شود تا در اولین فرصت ، در لیست جشنواره های آن سازمان نیز قرار گیرد . 

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه اضافه کرد : در این جشنواره تعداد 60 غرفه پیش بینی شده است که در آن ها ، خوراک های سنتی اقوام و شهرستان های استان فارس معرفی و عرضه خواهند شد . 
امیری افزود : با توجه به حجم مخاطبان و نیز لزوم ترویج و توسعه مفاهیم گردشگری پایدار ، تلاش شده است مطالب آموزشی و پیامهای فرهنگی در خصوص لزوم حفظ بسترهای زیست محیطی و نیز حفاظت از محیط زیست و نیز فرهنگی های بومی و احترام به دیگر اقوام در سراسر محیط نمایشگاه ارایه شود . 

وی در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره نیز افزود : معرفی و شناساندن غذاهای سنتی فارس به عموم مردم به ویژه گردشگران داخلی و خارجی نیز نسل جوان ، تلاش برای حفظ و احیای غذاهای سنتی و محلی فارس در میان مردم به عنوان بخشی از میراث معنوی ایرانی ، ایجاد یک رویداد گردشگری جدید با محوریت خوراک های سنتی فارس و توسعه آن به صورت ملی و بین المللی ، استفاده از بازه کم مسافر ( LOW SEASON  ) در استان فارس برای ایجاد رونق بیشتر گردشگری ، ترویج استفاده از غذهای سنتی ایرانی در میان مردم ، آشنا نمودن بازدیدکنندگان با روش های پخت خوراک های سنتی و محلی استان فارس و معرفی ویژگی های فرهنگی عشایر فارس شامل خوراک های سنتی ، آئین ها ، بازی های بومی ، صنایع دستی و ... به عموم مردم به عنوان بخشی از پتانسیل های گردشگری عشایری و آئینی استان فارس از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است . 

بنابراین گزارش همتی بوشهری معاون فرهنگی شهرداری شیراز نیز طی سخنانی به برنامه های این جشنواره اشاره کرد و افزود : معرفی ، تهیه و عرضه و فروش خوراک های سنتی و محلی استان فارس به عموم مردم توسط شرکت کنندگان ، مستند نگاری خوراکهای سنتی و محلی به عنوان بخشی از میراث معنوی و ناملموس استان ، معرفی و آموزش روش های طبخ خوراک های سنتی استان فارس به بازدید کنندگان و گردشگران ، برگزاری مسابقه آشپزی برمبنای رعایت مولفه های محلی و بومی ، تهیه و توزیع بروشور یا کتابچه معرفی خوراک های سنتی و محلی فارس ، برپایی چادرهای عشایری از تمام ایلات اصلی استان و نمایش زندگی سنتی آنها ، برگزاری بازی های سنتی عشایر در روزهای برگزاری جشنواره از برنامه های قابل اجرا در این جشنواره است.

وی اضافه کرد : اجرای موسیقی سنتی و آئین های محلی شهرستان ها و عشایر استان فارس در روزهای برگزاری جشنواره ، برگزاری نمایشگاه عکس فارس به عنوان برنامه حاشیه ای جشنواره ، برپایی غرفه های صنایع دستی و تولید و فروش صنایع دستی استان با تمرکز بر اقلام مرتبط با و خوراک و برگزاری مسابقه نقاشی بر روی پارچه با موضوع غذاهای سنتی و عشایری برای کودکان و نوجوانان از دیگر برنامه های پیش بینی شده در جشنواره است.

همتی بوشهری در ادامه اضافه کرد : موسیقی عشایری ( ساز و دهل ) رقص چوب عشایر ، چوب بازی عشایری ( ترکه بازی ) شمشیر بازی منطقه خور لارستان ، پرده خوانی و چاووشی خوانی ، ورزش های روستایی و بازی های بومی و محلی ، اجرای ورزش پهلوانی و باستانی ، شعر خوانی شیراز ، اجرای موسیقی شیرازی و برگزاری مراسم ویژه شب یلدا از برنامه های فرهنگی و مراسم آئینی است که در جریان برگزاری جشنواره اجرا خواهد شد . 

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394092316