رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تالش یکی از حوزه‌ها و قطب‌های اصلی گردشگری طبیعی و فرهنگی ایران است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان مرتضی طالع ماسوله  در تشریح این مطلب اظهار داشت: حفظ و حراست از میراث فرهنگی و معنوی به عنوان یک وظیفه خطیر نه تنها متوجه سازمان میراث فرهنگیست، بلکه تمامی دستگاه ها و همه اقشار موظف به صیانت از این هویت تاریخی و معرفی  آن به سایر نقاط کشور هستند.

وی گویش‌های محلی، سنت‌ها و مراسم های آیینی را از سرمایه های بزرگ هر منطقه دانست و اذعان نمود: اصالت هر فرد با توجه به میزان شناخت و وابستگی به این عناصر متجلی می شود.

طالع ماسوله ، گیلان را استانی با گویش و آداب و سنن متعدد خواند و افزود: زبان و فرهنگ تالشی از غنی ترین سرمایه های استان گیلان است و در فرهنگ‌های باستانی و تاریخی کشور جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. 

این مسئول با بیان اینکه در سالهای اخیر اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان فعالیت های پژوهشی مطلوبی در حوزه تالش شناسی به انجام رسیده، تصریح کرد: سازمان مرکزی نیز از فعالیت‌های پژوهشی در حوزه شناسایی آیین‌ها و سنن و گویش‌های مختلف تالشی و همچنین توسعه صنایع دستی آن حمایت می کند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: اماکنی مانند آق اولر، تول، سوباتان و مناطقی در اطراف آستارا در حال حاضر مورد بررسی باستان‌شناسان گیلان قرار دارد که بخشی از آن به جامعه توریستی معرفی شده است.

وی بر ضرورت معرفی توانمندی‌های تالش با استفاده از برگزاری رویدادهای فرهنگی و اطلاع‌رسانی با شیوه نوین تاکید نمود و‌ حضور فرهنگ دوستان و دانش پژوهان جوان در روند مطالعات تاریخی و فرهنگی نقش ارزشمند و اثرگذاری را برخوردار است. 

انتهای پیام/

کد خبر 139410135