به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، «راضيه طاهري» اظهار داشت: اين طومار كه نسخه سواد(كپي) وقف نامه اصلي است، توسط كارشناسان مرمت آثار اين اداره كل طي دو ماه، مرمت شد.
وي در رابطه با مراحل مرمت اين طومار گفت: مستند نگاری و آسیبشناسی و ثبت آسیبهای وارده، پاکسازی به روش مکانیکی، باز کردن مرمتهای قدیمی و استحکام بخشی با كاغذ مخصوص از جمله فعاليتهاي انجام شده براي مرمت اين طومار است.
وي افزود: تثبیت و استحکام بخشی، وصالی پارگیها با استفاده از چسب و کاغذ مخصوص، رنگ کردن كاغذ با استفاده از مواد رنگینه گیاهی، پر کردن بخشهای از بین رفته سند و پرس نهایی از ديگر اقدامات انجام شده براي مرمت اين طومار است.
طاهري در رابطه با نگهداری و مرمت آثار کاغذی گفت: کاغذ به دلیل برخورداري از ماهیت آلی، در معرض فساد قرار دارد و با تاثیر گذاری عوامل فیزیکی، شیمیایی و زیست محیطی به راحتی پوسیده شده و از بین می رود.
وي عامل انساني را يكي ديگر از عوامل از بين رفتن سندهاي كاغذي دانست و افزود: عده اي نيز ممکن است ناآگاهانه بر اثر استفاده غیر صحیح، به کار نگرفتن شیوههای مناسب نگهداری و تعمیرات نادرست، سرقت و ... موجب از بین رفتن این گونه آثار شوند.
مسئول واحد حفاظت و مرمت اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان گفت: برای پیشگیری و مهار این عوامل مخرب و آماده کردن شرایط مناسب برای نگهداری کتب و نسخ خطی راه حلهایی مثل اسید زدایی، استحکام بخشی، ضدعفونی، لکه بری و ... وجود دارد که در مرمت سند مذکور ، اين مراحل اجرا شد.
محتواي اين طومار در رابطه با وقف داراييهاي قاضي ركن الدين عبدالملك بن محسن بن عبدالصمد سمناني قاضي شرع سمنان به اولاد ذكور خود در منطقه سمنان و بسطام است.
اين طومار در سال 890 ه.ق توسط اين قاضي در دوره تيموري تحرير شده است.
انتهای پیام/