حریم تپه حصار دامغان تصویب و ابلاغ شد

حریم تپه حصار دامغان به عنوان یکی از مهمترین محوطه های باستانی ایران که قدمت آن از هزاره چهارم تا هزارهٔ اول پیش از میلاد می‌رسد، تصویب و ابلاغ شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ حریم تپه حصار دامغان پس از سالها پیگیری توسط کارشناسان میراث فرهنگی تصویب و ابلاغ شد. این تپه یکی از محوطه‌های مبنا برای شناسایی فرهنگ‌های همزمان در فلات مرکزی ایران است که مورد استناد باستان‌شناسان قرار دارد.

فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی سازمان با اعلام این خبر گفت: نقشه محدوده عرصه و حریم و ضوابط حفاظتی و معماری داخل حریم تپه حصار دامغان درحالی پیشتر مورد تصویب کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول معاونت میراث فرهنگی قرار گرفت که هم اکنون نیز پس از تکمیل مراحل پرونده نیز ابلاغ شد.

وی گفت: تپه حصار دامغان یکی ازمحوطه های ارزشمند باستانی ایران محسوب می شود که بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده قدیمی‌ترین لایه‌های آن به اواسط هزاره پنجم قبل از میلاد بازمی‌گردد.

به گفته نظری، این محوطه باستانی سالها قبل به دلیل دست اندازی های ایجاد شده از جمله ایجاد خط راه آهن مورد تعرض قرار گرفته بود که هم اکنون تعیین حریم این محوطه باستانی مانع از هر گونه دخل و تصرف در آن می شود.

تپه حصار واقع در حاشیه جنوبی شهر دامغان برای نخستین بار توسط اریخ اشمیت از دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۱۳۱۲ مورد کاوش قرار گرفت. این کاوش‌ها مشخص کرد که این محوطه باستانی دارای سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394102627