عملیات اجرایی موزه فرش اراک به عنوان چهارمین موزه فرش ایران با حضور مقامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، استاندار و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و جمعی از مسئولان محلی آغاز شد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در آئین عملیات اجرایی این موزه فرش گفت: فرش به علت نقشه، بافت و هنری که در تولید آن به کار می رود و نتیجه یک عمر تلاش هنرمند است جایگاه بالایی دارد.
آیت االه قربانعلی دری نجف ابادی افزود: در موزه فرش اراک نتیجه عمر هنرمندان به صورت خلاصه در کتابچه هنر در استان امام هدیه شده است.
وی ادامه داد: این اقدام ارزشمند در سال های آتی زمینه خوبی برای جذب توریست و توسعه فرهنگ در منطقه است.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: موزه فرش اراک می تواند در عرصه داخلی و خارجی به علت داشتن گنجینه بی مثال فرش های اهدایی قابل تحسین و مورد اقبال گردشگران قرار گیرد.
وی به هنرمندان عرصه بافت فرش توصیه کرد: درتولید محصول به کیفیت بیش از گذشته بها دهند تا در عرصه رقابت بتوانند جایگاه خود را برتر از سایر کشورها حفظ کنند.
مدیرکل امور موزه های کشور نیز در آئین آغاز عملیات اجرایی موزه فرش شهدای انقلاب اسلامی اراک گفت: تاریخ فرش ایران پر فراز و نشیب است و قدیمی ترین فرشی که دلالت بر اصالت فرش ایران دارد مربوط به دو هزارو 500 سال گذشته از دوره هخامنشی است.
محمدرضا کارگر افزود: فرش در هر جایی از دنیا سفیر فرهنگی برای تمدن ایران به حساب می آید و در مقطعی از تاریخ که جمعیت ایران کم بوده هشت میلیون نفر از محل تولید فرش ارتزاق می کردند.
وی اظهار کرد: درحال حاضر دو موزه فرش شامل موزه ملی ایران و آستانه مبارک امام رضا(ع) در سطح کشور فعال است و سومین در تبریز درحال ساخت است.
وی با یادآوری آغاز عملیات اجرایی موزه فرش در اراک گفت: تفاوت موزه فرش اراک با سایر موزه های کشور این است که اقلام این موزه شامل 150 تخت فرش نفیس به ارزش 400 میلیارد ریال توسط خیر نیک اندیش (حاج ابراهیم حسینجانی) اهدا شده و به محض گشایش موزه، اقلام اهدایی در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.
مدیرکل امور موزه های کشور گفت: این آثار نفیس محصول تلاش شش دهه فرد نیک اندیش با ذوقی است که این آثار ارزشمند را به موزه اهدا کرده است.
وی ادامه داد: راه اندازی موزه فرش اراک برکات زیادی را برای منطقه به همراه دارد و اصالت فرش به تقویت صنعت گردشگری و درآمد زایی منطقه کمک خواهد کرد.
وی گفت : باوجود اینکه سیاست دولت پرهیز از طرح های جدید و تکمیل پروژه های نیمه کاره است، به علت اهمیت موضوع ساخت موزه فرش اراک کلید خورد و با همکاری استانداری استان مرکزی ظرف مدت سه سال ساخته می شود.
عملیات اجرائی موزه فرش اراک با چهار هزار مترمربع وسعت در دو طبقه، با اشتغال مستقیم 10 نفر و غیرمستقیم 100 نفر، برآورد هزینه ساخت 100 میلیارد ریال و با درآمد سالانه 10 میلیارد ریال آغاز شده است.
انتهای پیام/