به گزارش روابط عمومی وامور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، سارا اخوت در نشست هم اندیشی مسابقه خلاقیت طراحی صنایع دستی و کاربرد آن در زندگی که با حضور طراحان ،هنرمندان و اساتید رشته صنایع دستی در این اداره کل برگزار شد، اظهار داشت: این مسابقه به منظور حمایت از رشته های صنایع دستی ،پویایی و روزآمدی بیشتر این هنر-صنعت برای ورود به بازارهای جدید برگزار می شود.
وی یکی از شایع ترین دلایل روزآمد نبودن صنایع دستی را در عدم تناسب طراحی و ساخت محصولات صنایع دستی با نیاز روز دانست و افزود: کاربردی نبودن صنایع دستی از مهمترین ایرادهای نسل جوان به صنایع دستی و عدم اقبال آنان به خرید دست ساخته های سنتی است .
وی با بیان اینکه مازندران و گلستان شرایط خوبی در خصوص صنایع دستی نسبت به استان های دیگر کشور ندارد، اظهارداشت: خوشبخانه صنایع دستی و هنرهای سنتی مخاطبین بسیاری دارد که باید این هنر در بین گردشگران خارجی و داخلی نهادینه شود.
وی بیان کرد ماندگاری صنایع دستی نیاز به روح جدید و روزآمد کردن دارد که عمده ترین بخش ان طراحی محصول است.
اخوت درادامه از دیگر اهداف برگزاری این مسابقه را کاربرد بیشتر صنایع دستی در دکوراسیون و لوازم منزل ارزیابی کرد و گفت: اولویت با رشته های بومی استان به ویژه نساجی و هنرهای چوبی است تا سطح کیفی محصولات صنایع دستی مناسب با نیاز امروز جامعه توسعه و ارتقا یافته و الگوهای موفق به تولید کنندگان با هدف ایجاد تحول در نظام تولید این محصولات و ایجاد زمینه و فضای رقابتی بین هنرمندان و صنعتگران معرفی شود.
وی زمان برگزاری مسابقه را در دو مرحله استانی و کشوری عنوان و تصریح کرد: هنرمندان تا 20 فروردین سال95 فرصت دارند تا طرح های خود را به این معاونت ارسال کرده و بعد از ارزیابی نهایی ، نتایج نهایی در 25 فروردین 95 اعلام می شود.
معاون صنایع دستی گلستان درادامه یکی از مشکلات صنایع دستی کشور بویژه استان گلستان را نبود طراحی در محصولات صنایع دستی عنوان کرد و گفت: تزیینی شدن صنایع دستی موجب ضربه خوردن این هنر شده است.
اخوت افزود: تا کنون در سازمان کمبود طراحی و دوخت را شاهد بودیم که باید با برنامه ریزی دقیق تر این کمبود جبران شده و صنایع دستی دوباره به زندگی مردم برگردد.
وی در ادامه گفت: برخی از رشته های صنایع دستی مطابق با سلیقه روز نیست در حالی که با کمی تغییر می تواند دوباره به بازار فروش برگردد و به مردم معرفی شود.
وی به تجربه چاپ کارت پستال در معاونت صنایع دستی استان گلستان اشاره کرد و گفت: برای زنده نگهداشتن و اصالت رشته های صنایع دستی به ویژه در رشته سوزن دوزی ترکمن و زیورآلات و استقبال مردم به این رشته این طرح ها در قالب کارت پستال چاپ شد که توانست این رشته ها را از خطر منسوخ شدن نجات دهد.
گفتنی است مسابقه خلاقیت در طراحی صنایع دستی و کاربرد آن در زندگی روزمره با مشارکت دو استان مازندران و گلستان 25 فروردین ماه 95 برگزار می شود.
انتهای پیام/