غذاها، خوراکی ها، شیرینی ها و نوشیدنی های اصیل و سنتی استان ایلام که هرکدام نشان و رنگ و بویی از طبیعت هزار رنگ و سحرانگیز عروس زاگرس را به همراه دارد با طعم و بوی دلپذیر، جاذبه ای منحصربفرد برای جلب گردشگران است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، طعم به یاد ماندنی غذاهای محلی و فرآورده های دامی و عشایری بدلیل استفاده از مواد اولیه طبیعی و بومی جنگل ها و مراتع سحرانگیز استان،
شیرین ترین خاطره ای است که از سفر به ایلام در ذهن گردشگران باقی می ماند.غذاهای بومی استان ایلام از نظر ارزش غذایی، در دسترس بودن مواد اولیه، تازگی، عاری بودن از مواد نگهدارنده های شیمیایی و همچنین ارزان بودن از بهترین مواد غذایی در کشور محسوب می شوند.
وجود کوه های متعدد، طبیعت مناسب و آب و هوای معتدل، این استان را برای رویش انواع گیاهان دارویی و خوراکی مستعد کرده و تا کنون بیش از یک هزار گونه گیاهی در استان شناسایی شده است.
از یکهزار گونه شناسایی شده، 300 گونه گیاهی خوراکی، صنعتی و دارویی است که در پخت غذاها، آش ها و خوراکی های محلی از تعدادی ازاین گیاه های خودرو وحشی استفاده می شود.
همچنین استفاده از این گیاهان در تعلیف دام ها باعث شده است فرآورده های دامی عشایر استان از جمله گوشت، شیر،روغن حیوانی، ماست و دوغ محلی طعمی منحصربفرد و بسیار لذیذ داشته باشد.
از جمله مهمترین سوغاتی های محلی استان ایلام روغن حیوانی و کره محلی، عسل کوهی و ناب، کشک، کنجد، گردو،سوپ محلی ترخینه، سقز محلی، شیرینی بژی برساق و کله کنجی و حلوای بگل است.
از غذاهای بسیار خوش طعم و عطری نیز که توسط مردم استان پخته می شود و می تواند به یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استان تبدیل شود می توان به دنده پلو، کباب جگر وز، قله ماسوا، کپه، کوفته سیرابی و آبگوشت بامیه اشاره کرد.
گذشته از اینکه غذا اولویت چندم برای گردشگران محسوب میشود، اکنون سفر برای غذا به یکی از انگیزههای گردشگری در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.
گنجاندن غذاهای بومی محلی در منوی غذاهای رستوران ها و برگزاری جشنواره های غذایی در مناسبت های مختلف از جمله راهکارهایی است که می تواند ضمن معرفی غذاهای محلی به جلب گردشگران نیز منجر شود.
انتهای پیام/