گوردخمه «دکان داود» در شهرستان سرپل‌ذهاب این روزها پذیرای گردشگران و مسافرین نوروزی دوستدار تاریخ کهن این مرز و بوم است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گوردخمه دکان داود در سه كيلومتري جنوب شرقي سرپل ذهاب در ابتداي جاده انزل و در فاصله حدود 100 متری از جاده اصلی کرمانشاه به سرپل ذهاب واقع شده كه در ميان اهالي محل به «كل داوود» شهرت يافته است.

این گوردخمه از مكان هايي است كه نزد طوايف اهل حق متبرك بوده و در بعضي از اوقات سال در آنجا جهت انجام مراسم مذهبي اجتماع مي كنند.

اين مقبره همانند گوردخمه بزرگ دربند صحنه، داراي ايواني در جلو مي‌باشد كه طول آن در جلو 9.60 متر و در قسمت عقب 7.32 متر مي باشد. عرض این گوردخمه 1.95 متر و ارتفاع آن نيز 2.60 متر است.

اطراف ايوان این گوردخمه به وسيله قاب هايي تزئين شده است. در دو طرف ورودي مقبره بقاياي دو ستون ديده مي شود كه بدنه ستون‌ها به مرور زمان از بين رفته و تنها پايه ها و سرستون ها باقي مانده است که پايه ستون ها مربع شكل مي باشند.

در ديوار عقبي اين ايوان ورودي به عرض 1 متر و ارتفاع 1.5 متر وجود دارد كه به اتاقي به طول 2.83 متر، عرض 2.31 متر و ارتفاع 2.18 متر منتهي مي‌شود.

در بدنه ديوارهاي اين اتاق 5 تاقچه جهت قرار دادن نذورات كنده شده است. همچنين در نيمه سمت چپ كف اتاق، قبري بيضي شكل به عمق 70 سانتي متر كنده شده و سقف اين اتاق داراي تاقي هلالي است ولي سقف ايوان جلو اتاق، مسطح مي‌باشد.

در فاصله 8 متري زير اين گوردخمه، قاب مستطيل شكلي بر روي يك قاب قديمي تر تراشيده شده است. در داخل قاب جديد شخصيتي به حالت تمام قد با صورتي نيم رخ حجاري شده که اين شخص لباس بلندي برتن و كلاه لبه داري بر سر گذاشته كه قسمت پشت گردن و گوش هاي او را پوشانده است.

همچنين در يك دست او برسمي ديده مي‌شود و دست ديگر را به حالت نيايش به طرف بالا نگه داشته است.

زماني تصور مي شد كه اين گوردخمه و نقش برجسته حجاري شده در زير آن متعلق به دوره مادها باشد ولي در پژوهش هاي اخير مشخص گرديد اين گوردخمه متعلق به دوره هخامنشي است و احتمالاً نقش برجسته حجاري شده در زير آن نيز مربوط به دوره سلوكي باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1395011491