به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، به مناسبت روز جهانی صنایع دستی، آئین تجلیل از فعالان صنایع دستی، هنرمندان نگاره های چوبی و برگزیدگان سومین دوره نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی استان در سال 94 با حضور هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی و جمعی از مسئولان و کارشناسان این اداره کل صبح امروز در محل این اداره کل برگزار شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در این آئین با بیان احساس و عرق ویژه خود به صنایع دستی استان، گفت: برخلاف باور عمومی مردم که صنایع دستی را بیشتر با مناطق خاصی می شناسند، اما به جرأت می توان گفت استان اردبیل در نوآوری می تواند تبدیل به قطب صنایع دستی ایران شود.
کریم حاجی زاده در جهت تکمیل سخنان خود و ارتباط صنایع دستی استان با میراث فرهنگی اظهار داشت: در تاریخ هنر و معماری ایران، بنایی متفاوت به نام بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی وجود دارد که از تقارن به عنوان مبنای معماری ایران تبعیت نکرده است.
وی مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی را تنها مجموعه نفیس تاریخی توصیف کرد که با وجود نبود تقارن معماری و نسبت ها و حجم های هندسی و رنگ های متفاوت، هارمونی و ملودی خاصی همانند موسیقی ایجاد کرده است که این پدیده در آثار هنری شما هنرمندان صنایع دستی استان نیز به وضوح مشاهده می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه درصدد هستیم توانایی های هنرمندان صنایع دستی اردبیل را در مقیاس کشوری نشان دهیم، افزود: در این راستا در طول مطالعات مشترک با اتاق بازرگانی، سه بازار مهم اقتصادی و مناسب حوزه صنایع دستی استان شناسایی شده تا از این طریق بتوانیم هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی استان را به بازارهای مهم دنیا متصل کنیم.
حاجی زاده اقلیم کردستان عراق، حوزه خلیج فارس، منطقه قفقاز روسیه را بهترین و مناسبت ترین بازار برای فروش صنایع دستی استان و بازارهای اروپا را مناسب بازاریابی الکترونیکی در فضای مجازی معرفی و تصریح کرد: در حال حاضر دو حوزه گردشگری و صنایع دستی اولویت نخست برنامه ریزی برای تکمیل زیرساخت های تجارت الکترونیکی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان نیز هدف از برگزاری این مراسم را تجلیل از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی عنوان کرد که با فعالیت های شاخص خود موجب تعالی و رشد صنایع دستی استان می شوند.
علیرضا دباغ عبداللهی اضافه کرد: با وجود درخواست اعتبار یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای حوزه صنایع دستی در سال 94 و تصویب 420 میلیون تومان آن و در نهایت اختصاص 90 میلیون تومان اعتبار به معاونت صنایع دستی استان، اما در سایه تلاش هنرمندان صنایع دستی استان توانستیم در بهترین شاخص ها رتبه هفتم کشوری و در بدترین شاخص ها رتبه نهم کشوری را بدست بیاوریم.
در پایان مراسم، از شش هنرمند نگاره های چوبی شامل مهدی نامور به عنوان نفر برتر دوسالانه نگاره های چوبی، حسن عبداللهی، محمود بایرامی، زینب مرادیان، هوشنگ زمانیان، علیرضا عبدی و 11 هنرمند دارنده نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شامل جلال الدین ساجدی، جمال الدین ساجدی، سعید اوجاقی، میرصالح صادقی، مهدی نامور، سیاوش مجیری، مرتضی خدایی، شهرام سیفی جمادی، احمد عطایی، علیرضا صفروند و مهناز دین محمدی و محمد چاوکی برای نوآوری در نمد و برگزاری نمایشگاه اختصاصی نمد در گذر زمان، مهدی حیدری برای شرکت در نمایشگاه آلمان و محمودی برای شرکت در نمایشگاه فلورانس ایتالیا با اعطای هدیه و لوح سپاس، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/