مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش معاونت گردشگری و دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره سفره ایرانی گفت: ۲۵۰۰ نوع غذا در ایران مورد شناسایی قرار گرفته است.
محسن رنجبر در جشنواره سفره ایرانی در رامسر توسعه فرهنگ گردشگری را از اولویت های جشنواره نام برد و افزود: امروزه غذا به عنوان مواد اولیه تامین نیاز انسان ها مورد توجه قرار می گیرد و رویکردهای مختلفی نسبت به آن وجود دارد.
وی اظهار کرد: غذا به عنوان یکی از نمادها و باورهای فرهنگی یک جاذبه ملموس فرهنگی است به طوری که سالانه 250 میلیارد دلار تبادبل مالی غذای گردشگران در دنیا برآورد شده است.
رنجبر تصریح کرد: افرادی که به مسافرت می روند ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار برای غذا هزینه می کنند و غذا به عنوان یک جاذبه مهم برای کشاندن دوباره گردشگر به یک نقطه به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه در ایران تنوع فرهنگی برگرفته از تنوع اقلیمی و زیست محیطی سفره گسترده ایرانی را با تنوع بالایی مواجه کرده است، افزود: ۲۵۰۰ نوع غذا در ایران مورد شناسایی منطقه ای قرار گرفته است.
دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره سفره ایرانی با اشاره به اینکه باید غذاهای سنتی را احیا کنیم تا جاذبه گردشگری و مقصد سازی با حضور گردشگران افزایش پیدا کند، عنوان کرد: این جشنواره نخستین بار به میزبانی استان مازندران و شهر رامسر انجام می شود که نتیجه یک کار مطالعاتی است.
وی با اشاره به اینکه جای سفره ایرانی در گردشگری خالی است و باید تلاش کنیم ذائقه ای که به سمت فست فود رفته با فرهنگ محلی جایگزین کنیم، یادآور شد: اغلب مردم غذا را به عنوان یکی از جاذبه های مهم برای مسافرت در نظر می گیرند و غذا امروزه به عنوان یکی از شاخص های مناطق مختلف دارای اهمیت است.
این مسئول جشنواره سفره ایرانی را در راستای فرهنگ گردشگری مهم دانست و گفت: استان های دیگر نیز از جایگاه تنوع غذایی خوبی برخوردار هستند اما شروع این جشنواره از مازندران بود و در استان های دیگر نیز برگزار می شود.
رنجبر با بیان اینکه استان گیلان در زمینه غذا خلاق است و به عنوان یکی از شهرهای خلاق در صنعت غذا در یونسکو ثبت شده است، گفت: برای جشنواره سفره ایرانی، کشور به هشت منطقه تقسیم شده و هشت جشنواره سفره ایرانی سراسر کشور برگزار می شود
انتهای پیام/