\"محمود وفايي\" با اشاره به اينكه سومين فصل كاوش هاي علمي باستانشناسي جيرفت از نيمه دوم مردادماه سالجاري در تپه باستاني گاوكشي اسفندقه آغاز مي شود، افزود: طي دو فصل گذشته هيات باستانشناسي پيش از تاريخ دشت اسفندقه جيرفت، به نتايج ارزشمندي از استقرارهاي انساني در دوره نوسنگي اين دشت دست يافت.
وي اظهار داشت: وجود آثار معماري با پلان منظم و از پيش طراحي شده و همچنين مصالحي چون خشت و چينه بدست آمده گوياي استقرار دائم و وجود كارگاههاي توليد ابزار و مهمتر از آن فضاهايي كه از ان مي توانيم به نام معبد ياد كنيم، است.
وفايي تصريح كرد: وجود يافته هاي ارزشمندي چون پيكركهاي انساني و شمار محدودي پيكركهاي حيواني، ابزار سنگي چون تيغه ها، ريز تيغه ها و مهره هاي تزئيني از جنس سنگ و صدف كه در اين فضاهاي معماري بدست امده حاكي از آشنايي كامل ساكنين محل با فن توليد ابزار و اشياء مورد نياز و همچنين معماري همگن با منطقه بوده است.
وي بيان داشت: برپايه پژوهش هاي صورت گرفته و نتايج حاصله سابقه استقرار در اين محل معماري و دست ساخته هاي هنري و كاربردي در اين فصل تداوم خواهد يافت.
مدير كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان كرمان با اشاره به اينكه اين كاوشها از نيمه دوم مرادماه سالجاري آغاز شده و به مدت 35 روز به طول مي انجامد، خاطرنشان كرد: كارشناسان ميراث فرهنگي و فارغ التحصيلان رشته باستانشناسي و علوم ميان رشته اي از دانشگاههاي مختلف كشور در اين هيات حضور دارند.
انتهای پیام/