مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در نشست علمی بررسی فرهنگ و تمدن ایران در عصر صفوی با تاکید بر معماری و نگارگری که با حضور سه تن از شرق شناسان خارجی از کشورهای قزاقستان، آلمان و لهستان برگزار شد، تاکید کرد: اصفهان شاخص ترین مرکز شناخت میراث تمدنی ایران در دوران اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اله یاری در این نشست، ضمن تبریک فرارسیدن هفته دولت عنوان کرد: هفته دولت به تعبیری هفته ملت هم خوانده می شود زیرا دولت در حقیقت تجلی اراده ملت است.
وی همچنین تاکید کرد: با برگزاری منظم این نشستها بدنبال آشنائی نسل جوان و پژوهشگر با میراث غنی فرهنگی این سرزمین به عنوان نشانی بارز از هویت اصیل این سرزمین هستیم .
اله یاری در ادامه این نشست بیان کرد: با توجه به اینکه اصفهان نقش مهمی در تحولات فرهنگ و تمدن ایران در دوران اسلامی دارد، در این نشست تصمیم گرفتیم تا از شرق شناسان بین المللی دعوت کنیم تا در اصفهان حضور یابند و درباره شناخت فرهنگ و تمدن ایران دوران اسلامی با یکدیگر به گفتگو بپردازیم، زیرا همگان معتقدند، اصفهان چکیده و عصاره فرهنگ و تمدن اسلامی به ویژه در حوزه شرق سرزمینهای اسلامی را در خود جای داده است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در ادامه سخنان خود به ضرورت شناخت شخصیتهای تاریخی ایران زمین اشاره کرد و اظهار داشت: بدون شک شخصیتهای تاریخی هر سرزمین از سرمایه های فرهنگی و تاریخی آن سرزمین به شمار می روند، با این وصف جای تاسف دارد که برخلاف بسیاری از کشورهای غربی که شخصیتهای تاریخی خود را به جهانیان معرفی کرده اند، ما از شناخت شخصیتهای خود غافل مانده ایم. به عنوان نمونه در تخت فولاد اصفهان بیش از 2000 شخصیت علمی و فرهنگی در طول تاریخ ایران ، مدفون هستند و متاسفانه در زمینه معرفی و شناخت آنها هنور ابتدای راه هستیم .
اله یاری در ادامه سخنانش به شکل گیری ملت ایران در طول تاریخ نیز اشاره کرد و افزود : بدون هیچ تردیدی زمانی که از ملت سخن می گوئیم، سرزمین، جمعیت و حاکمیت نقش مهمی در شکل گیری یک ملت دارند، با این وصف با توجه به اینکه حداقل در فلات مرکزی ایران شکل گیری تمدن به بیش از هفت هزار سال قبل می رسد، لکن ملت ایران در دوران مادها در بیش از چهار هزار سال پیش با این ویژگیها شکل یافتند و سپس در عصر ساسانی هویت ایرانی مفهوم واقعی یافت.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در همین راستا افزود: با توجه به فرهنگ غنی ایرانی در پیش از اسلام، ایرانیان پس از ورود به دوران اسلامی، آگاهانه با پذیرش اسلام و با تکیه به فرهنگ والای  خود، فرهنگی غنی وارزشمند را بر پایه اسلام پایه گذاری کردند، که تمامی جهان اسلام از پرتو توانمندیهای آن بهره مند شدند.
در ادامه این نشست، اساتید ایران شناسی از سه کشور آلمان، لهستان و قزاقستان با زبان فصیح فارسی به معرفی خود پرداخته و درباره تمدن ایران در عصر صفوی به سخنرانی پرداختند.
در این زمینه دکتر \"آندراس ویلده\" عنوان کرد : اینجانب استاد یار رشته ایران شناسی از دانشگاه \"بومبرگ\" آلمان هستم.
وی تاکید کرد : این دانشگاه یکی از مهمترین مراکز ایران شناسی در کشور آلمان است، با این وصف تخصص اینجانب در حوزه خلیج فارس است و خوشحالم که درباره تاریخ ایران به پژوهش می پردازم. زیرا تاریخ ایران در میان کشورهای مشرق زمین و به ویژه خاورمیانه بسیار غنی و ارزشمند است.
در ادامه خانم دکتر \"غاینی ژومایلوا\" از کشور قزاقستان نیز تاکید کرد: اینجانب در دانشگاه فارابی کشور قزاقستان در رشته ادبیات فارسی درس خوانده و در حال حاضر در همین دانشگاه تدریس می نمایم.
وی تصریح کرد: این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زبان و ادبیات فارسی دانشجو می پذیرد. لذا معتقدیم فرهنگ و تمدن ایران، فرهنگی جهانی است که بسیاری از کشورها، از جمله سرزمین ما از آن تاثیر پذیرفته است.
همچنین آقای دکتر \"مارچین ژپکا\" از کشور لهستان دیگر سخنران این نشست بود. وی تاکید کرد : لهستانیان علاقه زیادی به ایران و اصفهان دارند، زیرا در عصر صفوی همواره از صفویان به عنوان حامیان خود در برابر تهاجمات امپراطوری عثمانی یاد می نمائیم. زیرا ایرانیان بر خلاف عثمانیها همواره با ما رفتار مناسبی داشته اند.
وی تاکید کرد : باید تلاش کنیم تا در کشورهای اروپائی از مقطع ابتدائی، دانش آموزان خود را با تاریخ، فرهنگ و تمدن جهان شرق به ویژه ایران آشنا سازیم. زیرا ما برای تاریخ ایران ارزش زیادی قائل هستیم.
در ادامه این نشست پژوهشگران  جوان و همچنین کارشناسان ارشد  اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با اساتید ایران شناسی درباره تاریخ تطور فرهنگ وتمدن ایرانی در دوران اسلامی در یک نشست صمیمانه با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395060611