گرگان، میزبان اولین «جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در استان گلستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان گفت: «جشنواره ”سفره ایرانی، فرهنگ و گردشگری“ برای اولین بار در استان گلستان به‌میزبانی شهرستان گرگان با حضور چهار استان شمالی برگزار خواهد شد.»

به‌‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌‌عمومی اداره‌‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان، امروز دوشنبه 12 تیر 96، با اعلام این خبر گفت: «این جشنواره با حضور هنرمندان چهار استان شمالی کشور  ــ شامل گلستان، مازندران، گیلان و قزوین ــ  با پخت انواع غذاهای سنتی و محلی ایرانی، از 21 تا 23 تیر 1396، به‌مدت سه روز در استان گلستان به‌میزبانی شهرستان گرگان برگزار خواهد شد.»

او با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» فرصتی مناسب برای احیای غذاهای سنتی ایرانی است گفت: «غذای ایرانی در حوزه فرهنگی و تمدنی ما از جایگاه خاص و مهمی برخوردار است و به‌دلیل تنوع اقلیم و طبیعت، تنوع غذایی زیادی در کشور ما وجود دارد که جشنواره ”سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری“ فرصت مناسبی برای معرفی این گنجینه ارزشمند است. پرداختن به آداب پخت غذای سنتی و اصیل ایرانی سبب حفظ میراث ناملموس و همچنین احیا و معرفی این غذاها با گردشگران داخلی و خارجی می‌شود.»

کریمی، در تشریح اهداف برگزاری این جشنواره، گفت: «هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقه‌ای استان‌ها و ترویج سفره‌های ایرانی و احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانواده‌ها و ترویج دوباره طبخ و ارائه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستوران‌ها، مراکز طبخ و توزیع غذا و هتل‌های هر شهر و استان است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان در پایان گفت: «این جشنواره در چهار بخش پیش‌غذا، غذای اصلی، دسرها و دمنوش‌ها و نوشیدنی‌های سنتی بومی و محلی و با سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایع‌دستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیین‌های مرتبط با غذا برگزار خواهد شد.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396041219