حلوا گردویی لذیذ سوغات استان گلستان

حلوای بسیار لذیذ گردویی یا به زبان محلی «آغوز حلوا» یکی از حلواهای سنتی منطقه شهرستان بندرگز و ناحیه شهرستان کردکوی به‌شمار می‌رود.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گلستان، مردم این منطقه در مراسم‌هایی چون شب‌نشینی‌ها، جشن‌ها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلداو ...) و همچنین  برای خیرات مردگانشان آن را می‌پزند و بین همسایه‌ها و فامیل تقسیم می‌کنند.

حلوای گردویی از برنج و گردو تهیه می‌شود و پس از آماده شدن آن، حلوا را به انداره یک کف دست برمی‌دارند و به‌شکل گرد درمی‌آورند که به آن «کشتا» می‌گویند و کشتاها را به‌همراه نان محلی در بین مردم تقسیم می‌کنند.

این حلوا یکی از حلواهای سنتی منطقه است که شیوه تهیه آن بسیار پرزحمت است و مراحل پخت آن به‌طور تقریبی 12 ساعت زمان نیاز دارد.

در طی مراحل مختلف پخت حلوا گردویی از ابزار و اشیای متعددی استفاده می‌شود. از جمله لگن برای خیساندن برنج،  آبکش برای  خشک شدن آب آن، هاون بزرگ یا وردنه چوبی برای کوبیدن برنج و خرد کردن مغز گردو، ماهی‌تابه «لاقالی» یا دیگ مسی به‌عنوان ظرفی برای پخت، قاشق چوبی «کترا» بزرگ برای هم زدن و زیرورو کردن حلوا، اجاق‌گاز گلی «کله» یا اجاق‌گاز تک‌شعله برای پخت حلوا و پس از پخت از سینی بزرگ برای پهن کردن حلوا و شکل دادن آن استفاده می‌شود.

در گذشته پخت حلوا گردویی در منازل و غالباً به‌صورت گروهی انجام می‌شد، اما امروزه به‌دلیل تقاضای بالای مردم و سختی مراحل و طولانی بودن زمان پخت این حلوا در برخی از کارگاه‌های قنادی و به‌صورت مکانیزه نیز انجام می‌شود.

طعم لذیذ و شیرین این حلوا باعث شده است که با توجه به زحمات فراوان پخت آن سالیان دراز به‌عنوان شیرینی اصلی در مراسم‌های سنتی گلستان مورد استفاده قرار گیرد و با ویژگی‌های ممتاز خود به یکی از سوغات مورد توجه استان برای گردشگران نیز تبدیل شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396051817