بوم‌گردی با پروژه بازپیرایی سفین قدیم در کیش رونق می‌گیرد

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در آیین بهره‌برداری از فاز اول طرح بازپیرایی سفین قدیم تأکید کرد که رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی از مزایای این پروژه گردشگری برای بومیان کیش است.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ایلنا، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در مراسم افتتاح فاز اول طرح باز پیرایی سفین قدیم که با حضور امام جمعه کیش، امام جماعت اهل تسنن، مسئولان محلی و بومیان جزیره دیروز 24 مرداد 96 برگزار شد کار کردن در بافت‌های با هویت، بافت‌های قدیمی و سنتی را دارای شرایط ویژه‌ای دانست.

او افزود: «بهسازی و سامان‌دهی بافت‌های قدیمی شرایط خودش را دارد و باید در اجرای این پروژه‌ها ضمن مراعات آرامش مردم از فرهنگ وسنت‌های بومیان این مناطق نیز مراقبت کرد.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور افزود: «بافت‌های باارزش استانداردهای خودش را دارد و باید در نهایت دقت ضمن مراقبت از ارزش‌های ذاتی این بافت‌ها و فرهنگ ساکنانش برای سامان‌دهی آن اقدام کرد.»

او این طرح را پروژه‌ای موفق بر‌شمرد که بر اساس معماری سنتی بومیان در حال اجراست و تلاش شده تمام ملاحظات ویژه بافت‌های قدیمی در آن رعایت شود.

معاون رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: «طرح بازپیرایی سفین قدیم پروژه‌ای در جهت توسعه بوم‌‌گردی، رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی برای بومیان کیش است. آنچه تا‌کنون در کیش به آن توجه نشده بود. درحالی‌که حضور بومیان و شیوه زندگی آن‌ها جاذبه بی‌بدیل گردشگری در این منطقه آزاد است.»

او تأکید کرد: «نشان دادن فرهنگ و سنت‌های بومی این منطقه آزاد یکی از ظرفیت‌های خوب گردشگری کیش است که تاکنون مورد بی توجهی قرار گرفته بود.»

مونسان افزود: «کشور ما سرشار از ظرفیت‌های بی‌نظیر است که می‌توان از این ظرفیت‌ها در جهت رونق گردشگری بهره برد.»

او تصریح کرد: «گاهی برای جذب گردشگر نیاز به سرمایه‌گذاری‌های عظیم نیست بلکه با کمی توجه می‌توان از داشته‌هایمان فرصت‌های بزرگ بسازیم. بازپیرایی سفین قدیم یکی از همین پروژه‌هاست که بر بستر ظرفیتی ارزشمند بنا شده و به‌زودی به یکی از جاذبه‌های گردشگری کیش تبدیل می‌شود که علاوه بر گردشگران داخلی برای خارجی‌ها هم جذاب است. از سویی درآمد‌زایی و اشتغال‌زایی برای بومیان را نیز به‌همراه دارد.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «این طرح با بررسی‌های دقیق بر وضعیت معماری ابنیه و فرهنگ بومیان کیش طراحی شد و فاز اول آن به بهره‌برداری رسید.»

او ادامه داد: «این پروژه در چهار فاز تعریف شده فاز اول به پایان رسید و پیش از آغاز فازهای بعدی برای مشخص شدن کاستی‌های طرح، بر قراری ارتباط بین مردم با پروژه و روشن شدن کارکرد‌های فاز اول مدتی پروژه را متوقف می‌کنیم سپس با توجه به اینکه طرح فازهای بعدی آماده است با بررسی نظرات مردم، بازنگری طرح‌ها وانجام اصلاحات، عملیات ساخت فازهای دوم تا چهارم آغاز می‌شود.»

کیش بر محور گردشگری با رونق بیشتری حرکت خواهد کرد

مونسان بیان کرد: «کمک به سطح در آمدی بومیان از اثرات خوب این طرح است و فضاهای تجاری و خدماتی که در این پروژه دیده شده در کنار جاذبه‌های ایجاد شده کارکردهای ویژه گردشگری به این پروژه می‌دهد. تمام فضاهای خدماتی، تجاری و گردشگری هم با حداقل اجاره در اختیار بومیان قرار می‌گیرد تا درآمد‌زایی و اشتغال‌زایی برای بومیان داشته باشد و با بهره‌گیری از مشارکت بومیان درجهت رونق اقتصادی، معرفی، حفظ و نگهداری پروژه تلاش شود.»

او در خصوص ادامه توسعه کیش با تغییر جایگاهش از مدیر عاملی کیش به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز گفت: «از صمیم قلب اعلام کردم که خود را کیشوند می‌دانم می‌توان گفت خانه اولم کیش شده چهار سال پر فشار و پرکار را اینجا گذراندیم سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هم به واسطه بحث میراث‌فرهنگی و گردشگری با کیش مرتبط است و تلاش می‌کنم کیش بر محور گردشگری با رونق بیشتری حرکت کند.»

انتهای پیام/

کد خبر 139605241