بهگزارش خبرنگار میراثآریا، بهمن نامورمطق معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، امروز دوشنبه 30 مرداد 96 در مراسم تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری که با حضور اسحاق جهانگیری معاوناول رئیسجمهوری، اکبر ترکان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تعدادی از نمایندگان مجلس، معاونان و مدیرانکل ستادی و استانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: «البته هنوز سازمان میراثفرهنگی به مراقبت نیاز دارد.»
او با بیان اینکه این تودیع و معارفه فقط به جابهجایی دو مدیر در سازمان محدود نمیشود، بلکه تودیع و معارفه دو دولت نیز تلقی میشود، گفت: «در طول دولت یازدهم سه رئیس جدید به این سازمان آمدند که تأملبرانگیز است. البته تفاوتی ماهوی میان تغییرات در این دولت با تغییرات در دولتهای پیشین هست. نخست اینکه تداوم فعالیتها بهخصوص در سطح میانی و پایینی حفظ شد و دوم اینکه علیرغم منشهای متفاوت، هر سه رئیس یک نگرش و پارادایم واحد را دنبال کردند؛ بهبیان دیگر، این تغییرات با تدبیر دولت و تا جایی که میدانیم بهخصوص با تلاشهای دکتر جهانگیری، تغییر همراه با پیوستگی بوده نه با گسستگی.»
موفقیتهای کمنظیر در دولت یازدهم
نامورمطلق افزود: «به همین دلیل سازمان توانسته موفقیتهای کمنظیری کسب کند و خوب است در اینجا به چند محور از این فعالیتهای انجامشده اشاره شود. قانومندی و قانونگذاری، توجه به ساختارها و زیرساختها، ترویج تفکر اقتصادی و تجاریسازی، اشتغالزایی و کارآفرینی، مردمی کردن و خصوصیسازی، انضباط و اخلاقمداری، نشاندار کردن و برندسازی، همکاری بیننهادی و همگرایی، بِروز کردن و نوآوری و بهخصوص فرهنگسازی و گفتمانسازی از مهمترین اتفاقاتی است که در این سازمان رخ داده است.»
او با بیان اینکه در این روزگار تخریب به یک صنعت کمهزینه و سودآور تبدیل شده است اظهار کرد: «گاهی این فعالیتها دیده نمیشوند یا حتی انکار میشوند. ما این وضعیت را پیشبینی میکردیم به همین دلیل قرار شد هر یک از معاونتها فعالیتهایش را تبدیل به متن و کتاب کند تا بهیادگار بماند. بااینحال این اقدام خالی از فایده نخواهد بود.»
بهگفته نامورمطلق، در دولتهای گذشته نیروی انسانی این دستگاه بسیار آسیب دیده و هنوز زخمها بهطور کامل التیام نیافته است. همچنین وضعیت حقوقی کارکنان نسبت به اغلب دستگاهها پایین است، درحالیکه یک سازمان خلاق بر پایه نیروهای باانگیزه و پویا استوار میشود.»
او اضافه کرد: «با وجود اینکه انتظارات و مأموریتها بسیار افزایش یافته هنوز نهادهای تصمیمگیر نتوانستهاند امکانات و اعتبارات را با وضعیت جدید هماهنگ کنند. تصویر و تصمیمات دیرتر از واقعیتها و فعالیتها تغییر میکند و این خود موجب کندی فرایندها میشود.»
رئیسجمهوری نهادها را به همکاری با میراثفرهنگی ترغیب کند
نامورمطلق، با اشاره به حضور معاوناول رئیسجمهوری در این مراسم، اضافه کرد: «از جناب آقای دکتر روحانی رئیسجمهوری و دکتر جهانگیری رئیس شورای عالی میراثفرهنگی و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و شورایعالی صادرات غیرنفتی درخواست میکنیم نهادها و وزارتخانهها را ترغیب به تغییر تصویر و همکاری بیشتر کنند. اینجا همان جایی است که استادان و هنرمندان بهدست و بهنظر خاک را کیمیا میکنند.»
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ادامه به تشریح دستاوردهای حضور زهرا احمدیپور در سازمان میراثفرهنگی پرداخت و گفت: «خانم دکتر احمدیپور سهم زیادی در موفقیت سازمان داشته است. او مدیری کوشا، متعهد و دلسوز است و بهویژه توجه خاصی به محرومان دارد و در همین فرصت اندک توانست در این زمینه کارهای خوبی انجام دهد. یادآوری میکنم که او در یکی از سختترین شرایط زمانی این سازمان را تحویل گرفت. همه میدانیم که در ماههای پایانی یک دولت تا چه حد مدیریت دشوار و سیال میشود. استادان میراثفرهنگی، هنرمندان صنایعدستی و فعالان گرشگری او را فراموش نخواهند کرد.»
او در ادامه گفت: «در حوزه میراثفرهنگی هیچگاه تا این حد نقش جهانی ارتقا نیافته است و تا این اندازه در یک دوره استرداد اموال میراثی به کشور نداشتهایم. همچنین سطح هماهنگی، مشارکت و مطالبات مردمی به این اندازه افزایش نداشته است. در حوزه صنایعدستی شاهد رشد بیسابقه صادرات بهمیزان بیش از 2.5برابری و ثبت شهرهای جهانی بودهایم که ما را در رتبه دوم دنیا قرار داد. همچنین جلوگیری آن ریزش کارگاهها، تثبیت و سپس افزایش اشتغالزایی سالانه بهمیزان حداقل 20درصد بخشی از فعالیتهای انجامشده بوده است.»
نامورمطلق ادامه داد: «در حوزه گردشگری، ساخت هتلها و اقامتگاهها از رشد بینظیری برخوردار بوده و امروز کشور ما در جهان بهعنوان یکی از قطبهای نوظهور گردشگری شناخته میشود. بیشک این بدان معنا نیست که همهچیز خوب و عالی بوده اما اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم میتوان گفت سازمان علیرغم برخی کمبودها در مسیر توسعه حرکت کرده و از وضعیت حیات نباتی و اورژانسی درآمده است، البته هنوز نیاز به مراقبتهای ویژه دارد. همچنین ریلگذاری صورت گرفته و سازمان بر روی ریل قرار دارد و جایگاه اجتماعی و جایگاه نهادی آن ارتقای زیادی پیدا کرده است. یادآوری میکنم که این سازمان بهعنوان دستگاه برگزیده جشنواره شهید رجایی شناخته شد و موردتقدیر قرار گرفت. اما برای اینکه این سازمان پیشران بتواند در مأموریتهای پیشبینیشده در برنامههای توسعهای کشور، بهخصوص برنامه ششم توسعه که در آستانه آن قرار داریم، بهطور کامل موفق شود و انتظارات مردم عزیز و مخاطبان خود را برآورده کند، لازم است حمایتهای بیشتری از آن صورت گیرد.»
فرصت استفاده از سه مدل مدیریتی برای مونسان
او ادامه داد: «تغییر سه رئیس در یک دولت برای رئیس جدید سازمان یک فرصت محسوب میشود، زیرا سه مدل مدیریتی را پیش رو دارد که میتواند نقاط قوت هر یک را بگیرد و با افزودههای خویش مدل ترکیبی یا سنتتیک متناسبی صورتبندی کند. این معاونت پیچیدهترین معاونت ریاستجمهوری است. این وضعیت پیوندی با هایبرید آن، مدیریتی معمارانه میطلبد. ریاست آن همواره با معادلات چندمجهولی مواجه خواهد شد.»
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ادامه گفت: «سازمان میراثفرهنگی دارای سه حوزه است که در فرهنگ و اقتصاد خلاق هستند و ضمن پیوندی عمیق، با هم تفاوتهایی نیز دارند که باید در سیاستگذاری و برنامهریزی موردتوجه قرار گیرند.»
نامورمطلق سپس به حضور مونسان بهعنوان رئیس جدید سازمان میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: «بهدنبال جلسه و گفتوگوهایی که با معاونان صورت گرفت، دکتر مونسان را مدیری پُرانرژی، اهلتعامل، توسعهگرا و باتجربه یافتیم. در صحبتهای ایشان مدیریت متعادل در سه حوزه تخصصی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و همچنین متوازن در دو سطح ستاد و صف کاملاً مشهود است.»
او افزود: «همه میدانیم که کارنامه دولت دوازدهم وضعیت معیشتی مردم عزیز و همچنین سرشت دولت سیزدهم و سرنوشت کشور را شکل خواهد داد. خوشبختانه هم شرایط دولت بهتر شده، هم مجلس هماهنگتر شده، هم اغلب نهادهای عمومی ازجمله شهرداریها همراهترند. بنابراین سازمان همانند دولت دوازدهم بیشترین عناصر را برای موفقیت در اختیار دارد. از خداوند میخواهیم تا توفیق دهد و این دم را غنیمت شماریم که بهقول قیصر امینپور، ”ناگهان چقدر زود دیر میشود“.»
انتهای پیام/