بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زنجان، یحیی رحمتی مدیرکل میراثفرهنگی این استان، امروز سهشنبه 15 اسفند، در چهارمین نشست علمیتخصصی، پژوهشهای باستانشناسی و مطالعات میان رشتهای معدن نمک چهرآباد زنجان با حضور پژوهشگران خارجی و داخلی اظهار کرد: «ایجاد این مرکز در زنجان بهعنوان یکی از قطبهای اصلی و فعالترین قطب باستانشناسی معدنی در زنجان از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
او با بیان اینکه زنجان از قطبهای اصلی باستانشناسی معدنی کشور است، ادامه داد: «راهاندازی مرکز باستانشناسی معدنی در این استان، زمینه بهرهگیری از توان و تخصص پژوهشگران سایر کشورها نیز در مطالعههای عرصههای تاریخی معدنی در زنجان بیش از پیش فراهم میشود.»
مدیركل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زنجان تأكید كرد: «دستیابی به عمق فرهنگ و تاریخ این منطقه که در شکل گیری و پیشرفت تمدن تاریخ ایران تاثیر داشته، از دغدغه های میراث فرهنگی استان است.»
معدن نمک چهرآباد زنجان تنها محوطه باستانی شناخته شده در ایران است که مدارک قابل توجهی از استخراج نمک از دوران پیش و پس از اسلام را داراست.
این معدن تاریخی بهدلیل ویژگیهای خاص خود، مقادیر قابل توجهی ازمواد ارگانیک، ابزارهای معدنکاوی و همچنین مومیاییهای طبیعی موسوم به مردان نمکی را در خود جای داده است.
مردان نمکی مومیاییهای نمکی کشفشده از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان هستند که بر اساس مطالعات انجامشده قدمت برخی از آنها به بیش از 2300 سال پیش (دوره هخامنشیان) میرسد.
هماکنون از شش مومیایی کشف شده، آثار دو مرد نمکی بهدلیل متلاشی بودن در مخزن اشیای مردان نمکی موزه ذوالفقاری زنجان نگهداری میشود و سه مومیایی مردان نمکی در موزه عمارت ذوالفقاری زنجان و یک مومیایی نیز در موزه ملی ایران در معرض بازدیدکنندگان قرار دارد.
چهارمین نشست علمیتخصصی پژوهشهای باستانشناسی و مطالعات میان رشتهای معدن نمک چهرآباد زنجان با حضور پژوهشگران آلمانی، اتریشی و ایرانی از موزه معدنكاری بوخوم آلمان، موزه مركزی رومیآلمانی ماینز، موزه باستانشناسی فرانكفورت، موزه علوم طبیعی وین، پژوهشگاه میراثفرهنگی، ادارهكل میراثفرهنگی زنجان و... درسالن شهید شهریاری معاونت برنامهریزی استانداری زنجان در حال برگزاری است.
انتهای پیام/