بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی، سیدمحمد حسینی مدیرکل میراثفرهنگی استان امروز 10 اردیبهشت 97 با اعلام این خبر گفت: «سمنو ارمغان بهار یا شیرینی سفره هفتسین است که البته در بعضی مناطق یکی از خوراکهای عمده نذری است و برای سفرههای نذری تهیه میشود.»
حسینی افزود: «جشنواره مردمی سمنو شهرستان آشتیان در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 97 برای پنجمین دوره برگزار خواهد شد و در آن دهها دیگ سمنو توسط اقشار مختلف پخته میشود و با این رسم اهالی آشتیان بهار را جشن میگیرند و شیرینی بهار را به همشهریان خود عرضه میکنند.»
او افزود: «آرد گندم، شیره جوانه گندم و آب مواد تشکیل دهنده اصلی سمنو هستند. روش پخت آن به گونهای است که کمی گندم را به جوانه میرسانند و پس از جوانه زدن گندمها آنها را میکوبند و شیره جوانه را استخراج میکنند سپس این شیره بسیار شیرین را با اب مخلوط کرده و به جوش میآورند، بعد از این مراحل آرد بو داده گندم را اضافه میکنند و آنقدر روی حرارت هم میزنند تا به غلظت دلخواه برسد. این شیرینی اکثرا به عنوان پس غذایی شیرین یا میان وعده مصرف می شود و تاریخی کهن در تمام ایران دارد.»
حسینی در پایان افزود: «ادارهکل میراثفرهنگی استان مرکزی از عموم مردم دعوت میکند تا در این جشنواره حضور پیدا کنند تا با مشارکت هر چه بیشتر عموم اقشار بتوانیم گامی کوچک در جهت ایجاد و تقویت روحیه شادی و امید در جامعه برداریم.»
انتهای پیام/