بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن فرهنگی تاریخی، استاندارد ایزو 9001 را استاندارد سیستم مدیریت کیفیت مینامند، بدین معنی که این استاندارد بهدنبال ایجاد سیستمی است که کیفیت را در سراسر سازمان مدیریت کند.معنای مدیریت را برنامهریزی، کنترل، هدایت و نظارت میدانند و در ایزو 9001 قرار است این اقدام ها با رویکرد کیفیت انجام شود.
از مواردی که در ایزو 9001 بسیار حائز اهمیت است، تفکرسیستمی و رویکرد فرآیند است. این استاندارد سازمان را در قالب یک سیستم می بیند و با نگاه فرآیندگرا به سازمان سعی می کند، ارتباط مطلوبی را بین واحدهای سازمان ها ایجاد کند تا علاوه بر بهبود ارتباطات سازمان و کیفیت این ارتباطات، بتوان محصول و خدمات بهتری را نیز به مشتری ارائه کرد.
همچنین استاندارد ایزو 9001 با ایجاد الزاماتی در مستندسازی سازمان، سعی در ایجاد نظم می کند. لازم است سازمان ها فرآیندها و اقداماتی که بر رضایت مشتری و تولید محصول باکیفیت تاثیر می گذارد را مکتوب کند و برای آن روش های مشخصی را بنویسد تا سازمان بتواند محصولی با کیفیت یکسان تولید کند.
همچنین استاندارد ایزو 14001 و OHSAS 18001 پس از استاندارد ایزو 9001 (سیستم مدیریت کیفیت) از شناخته شده¬ترین و کاربردی ترین استانداردهای مدیریتی بین المللی در ایران هستند و بسیاری از سازمان ها جهت ارتقاء سطح عملکردی خود ترجیح میدهند پس از پیاده سازی الزامات ایزو 9001، به پیاده سازی الزامات ایزو 14001 و OHSAS 18001 نیز بپردازند.
انتهای پیام/