بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردبیل، مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی تنها اثر ثبت جهانی استان است که مرمت بخش های مختلف آن به صورت مستمر در حال اجرا است.
در راستای پروژه های مرمت این بنای تاریخی در سال جاری کارشناسان مرمت نسبت به تثبیت کاشیکاری های سه بخش از این اثر تاریخی اقدام کرده اند و عملیات اجرایی همچنان تداوم دارد.
سمایه مرصلی یکی از کارشناسان مرمت در این خصوص تصریح کرد: «از جمله اقدامات استحکام بخشی و نجات بخشی مرمت کاشی کاری های بخش بیرونی گنبد شاه اسماعیل صفوی و حرم خانه است.»
او اضافه کرد: «در برخی بخش ها به دلیل تخریب کاشی ها با رطوبت نیاز به اجرای کاشی جدید بوده و در برخی بخش ها دوغاب استفاده شده است.»
او تاکید کرد: «کاشی های گنبد شاه اسماعیل صفوی مربوط به دوره صفوی و قاجار بود که در صورت بی توجهی به کل از بین می رفت؛ با این وجود امسال موفق به تثبیت آن شدیم.»
در عین حال که بخشی از کاشی کاری های گنبد الله الله و موزه چینی خانه مرمت شده است، دیگر کارشناس مرمت از بهسازی و مرمت کاشیکاری های 600 ساله ورودی مسجد جنت سرا خبر داد.
یعقوب علیزاده افزود: «کاشی های این بخش از بنا مربوط به دوره تیموری و جزو قدیمی ترین کاشی های بنا با طلاکاری روی اثر است.»
او ادامه داد: «تمام اقدامات الحاقی به کاشیکاری ها برگشت پذیر است تا در صورت نیاز نسبت به تغییر آن اقدام شود.»
کارشناسان مرمت مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی تمامی اقدامات خود را مطابق با اصول فنی انجام داده و از تمامی فعالیت ها مستند نگاری دارند.
مسئول پایگاه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی در این خصوص تصریح کرد: «عملیات مرمت در آثار تاریخی توقف ناپذیر است و به همین دلیل در برنامه زمانی پیوسته اجرا می شود.»
به گفته عبدالرحمن وهاب زاده، مرمت کاران آثار باستانی سفیران صلح هستند و می توانند زمینه گفتگوی ملت ها به واسطه معرفی آثار تاریخی را موجب شوند.
او تاکید کرد: «در مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی نیز عملیات مرمت در تمامی فصول سال انجام می شود.»
به گفته وهاب زاده در فصل تابستان عملیات مرمت بخش بیرونی بنا و در فصل زمستان عملیات مرمت بخش های داخلی انجام می شود.
او به تثبیت کاشی کاری در بخش های مختلف بنا اشاره و تاکید کرد: «عملیات مرمت همچنان ادامه دارد.»
انتهای پیام/