اختتامیه جشنواره نان در خانه محسنی بهبهان برگزار شد

اختتامیه سومین جشنواره فرهنگی صندوق احیاء در خانه محسنی بهبهان با عنوان «جشنواره نان» با حضور مسئولان اداره میراث فرهنگی استان خوزستان، صندوق احیاء، شهردار بهبهان و عموم علاقه مندان  برگزار شد.  

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی، این مراسم  با حضور سیدحکمت‎اله موسوی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، پیمان نبهانی معاونت گردشگری این اداره کل، سید امین صانعی مهری مدیر روابط عمومی و امور بین الملل صندوق احیاء  و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی و حمیدرضا ورزشی شهردار بهبهان برگزار شد.

سیدحکمت‎اله موسوی سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی خوزستان در این مراسم گفت: «خانه محسنی که یکی از بناهای ثبت ملی است و در سال‎های گذشته کارهای مرمت و احیاء آن به اتمام رسید و در ادامه توسط سرمایه‎گذار این بنا، خانم ملک‎تاج اعتبار، به عنوان سفره‎خانه سنتی به واسطه صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی به بهره‎برداری رسید و به صورت رسمی نیز با جشنواره نان کار خود را آغاز کرد.»

او در ادامه با اشاره به نام این جشنواره که \"نان\" بود افزود: «در شهرستان بهبهان 12 تا 15 نوع نان مختلف در شهر و روستاهای این شهرستان پخت می‎شود و همین تنوع بهانه‎ای شد تا جشنواره‎ای با این مضمون برگزار شود.»

سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان این‎که برگزاری چنین جشنواره‎ای در جذب گردشگر و ایجاد فضای گردشگری در بهبهان که دارای گویش‎ها، فرهنگ‎هاو خرده‎فرهنگ‎های مختلف و دارای شزایط اقلیمی مناسب است، بسیار مؤثر است گفت: «این عوامل در کنار وجود مردم فرهنگ‎دوست و مهمان‎نواز بهبهان باعث ایجاد فضایی خواهد شد تا این شهرستان جذب حداکثری گردشگر را داشته باشد.» 

او عنوان کرد: «شهرستان بهبهان بناهای تاریخی ارزشمندی را دارا است و علاوه بر این دارای بافت تاریخی بسیار خوبی نیز می‎باشد که تک‎بناها و بناهای ارزشمندی را در دل خود جای داده است که می‎توان با برنامه‎ریزی و کمک بخش خصوصی و نیز حمایت صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی تعداد بیشتری از این بناها را مرمت و وارد چرخه بهره‎برداری کنیم تا به واسطه آن‎ها بتوانیم حوزه گردشگری را نیز تقویت و توسعه کنیم.» 

موسوی در ادامه گفت: «ما در خوزستان دارای شش بافت تاریخی مصوب هستیم که علاوه بر این‎ها تعیین محدوده و ضوابط مداخله در بافت را نیز داریم.»

او بافت‎های دزفول، شوشتر، اهواز، آبادان، رامهرمز، بهبهان و بافت صنعتی مسجدسلیمان را بسیار مستعد دانست و افزود: «این بافت‎ها قابلیت احیاء و بهره‎برداری را دارا هستند و ما آمادگی کامل را داریم تا با تأمین تسهیلات مورد نیاز، خدمات فنی و مهندسی را از طریق تجریه مرمت‎کاران نسبت به این بناها ارائه دهیم و مجوزهای مورد نیاز جهت بهره‎برداری‎های فرهنگی را در اختیار متقضیان و بهره‎برداران قرار دهیم.»

سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با تأکید بر این‎که جشنواره‎ها تأثیر شگرفی بر جذب گردشگر دارند تصریح کرد: «بنا داریم رویدادهایی نظیر این جشنواره را توسعه دهیم تا به واسطه‎ آن علاوه بر فرآهم آوردن فضای شاد و مفرح برای مردم، جذب گردشگر را نیز به نحو مطلوب انجام دهیم.» 

او  اضافه کرد: «تقاضا می‎کنم تمام مردم، مدیریت شهری و مدیریت کلان استان نیز اداره‎کل میراث فرهنگی را حمایت کنند تا بتوانیم شاهد توسعه چنین رویدادهایی باشیم.» 

پیمان نبهانی معاون گردشگری خوزستان در این مراسم با بیان اینکه صندوق احیاء در خوزستان پروژه های موفقی را رقم زده است، گفت: «خانه های محسنی بهبهان، کاروانسرای  افضل و خانه مستوفی شوشتر از جمله تجربه های موفق این شهر هستند که به اقتصاد بومی و معرفی پتانسیل های گردشگری  و فرهنگی خوزستان کمک شایان توجهی کرده اند.»

او  افزود: «در سال جاری دو جشنواره فرهنگی با محوریت بناهای تاریخی احیاء شده صندوق احیاء در استان برگزار شده است و در قالب برپایی این جشنواره ها گردشگری تاریخی و غذا، میراث ناملموس و صنایع دستی خوزستان در سطح قابل توجهی معرفی شده است.»

در ادامه مراسم اختتامیه خانه محسنی بهبهان، سید امین صانعی مهری، با تقدیر از برگزاری شایسته «جشنواره نان»، گفت: «اقتصاد و فرهنگ مکمل یکدیگر هستند و در سال 97، صندوق احیاء توانسته است به منظور حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و به نمایش گذاشتن توانمندی های آن ها جشنواره هایی را با محوریت گردشگری غذا، میراث ناملموس و صنایع دستی شهر های مختلف اجرا کند که استقبال خوبی از سوی مردم و مسئولان از این برنامه ها شده است.»

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل صندوق احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، ادامه داد: «در شش ماهه نخست سال 10 جشنواره در هشت بنا برگزار شده و در شش ماهه دوم برنامه ریزی برگزاری 10 جشنواره در 10 بنا تاریخی انجام شده است که «جشنواره نان»سومین جشنواره ایی است که پس از «جشنواره انار» در باغ نمیر تفت، «جشنواره وحدت» در خانه سوری کرمانشاه  در شش ماهه دوم سال  برگزار شده است.»

صانعی، تصریح کرد: «یکی از راهکار های احیاء بناهای تاریخی زنده ساختن جریان زندگی در این بناها است که با برگزاری چنین رویداد هایی می توان در عملیاتی شدن این مهم کوشید.»

در پایان مراسم ملک تاج اعتبار سرمایه گذار  بنای تاریخی خانه محسنی بهبان، گفت: «بناهای تاریخی، داشته های ارزشمند تاریخی ما هستند که احیاء آن ها می تواند بسیاری از مولفه های اثر بخش در در اقتصاد و فرهنگ محلی و ملی را بارور سازند و اگر مسئولان از بخش خصوصی آنچنان که بایسته است حمایت کنند علاقه مندان به این حوزه می توانند اقدامات مهمی را در احیاء بناهای تاریخی ساماندهی کنند.»

او با اشاره به تلاش های مجموعه خانه محسنی و صندوق احیاء برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم، تصریح کرد: «جشنواره نان» با کمک مردم خونگرم بهبهان توانست بخش مهمی از توانمندی های این شهر در عرصه های مختلف نظیر گردشگری غذا را به نمایش گذارد و امیدواریم در آینده بتوان اقدامات مهمتری رابرای شناساندن چهره فرهنگی بهبهبان صورت دهیم.»

در این مراسم به صورت زنده مراحل تهیه و طبخ 15 نوع نان محلی برای حاضران به نمایش گذاشته شد  و شاهنامه خوانی، اجرای موسیقی سنتی، لطیفه گویی به زبان بهبهانی و ورزش زورخانه ایی از دیگر برنامه های اختتامیه این مراسم بود.


 

انتهای پیام/

کد خبر 1397092516

برچسب‌ها