به گزارش خبرنگار میراث آریا، در غرفه معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در سالن 35 نمایشگاه بین المللی گردشگری برپا شده در کنار دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در حوزه میراث فرهنگی، ثبت های جهانی، کاوش ها و ارائه نتایج برخی مطالعات باستان شناسی در این دوران، استارتاپی که چند سال پیش تخت جمشید را شبه سازی کرده بود، این امکان را فراهم کرده تا واقعیت های این شهر باستانی ایران را از طریق عینک های واقعیت مجازی مشاهده کرد.
صادقی که طراح این نرم افزار و مجری این پروژه بوده است توضیح داد: برای شبیه سازی تخت جمشید طبق اسناد و نظریات کارشناسان، سه چهار سالی زمان صرف شد و به مدت یک سال هم در سایت تخت جمشید مستقر بودیم و بازدیدکنندگان از طریق این عینک ها قدم زدن در کاخ های تخت جمشید را پیش از ویرانی تجربه می کردند.
وی از شبیه سازی مکان های دیگری همچون پاسارگاد و چغازنبیل، نقش رستم و نقش رجب خبر داد که هنوز تکمیل نشده است. در حال حاضر با عینک های VR تنها تخت جمشید را می توان دید، هرچند به گفته مجری طرح، نسخه شبیه سازی شده پاسارگاد نیز آماده شده است، اما هنوز برنامه آن روی دوربین ها نصب نشده که در سال جدید رونمایی خواهد شد.
طبق گفته مجری طرح، در تخت جمشید 100 عینک واقعیت مجازی وجود داشت، اما پروژه با مشکلاتی از جمله محدودیت منابع مالی مواجه و در ادامه کار متوقف شد. با برگزاری مزایده و واگذاری این پروژه به شرکت دیگری، قرار است این دوربین ها دوباره به تخت جمشید باز گردد. با این حال شرکت دانش بنیان «مانا» که این طرح را اجرا کرده، امیدوار است با تکمیل پروژه شبیه سازی سرزمین کهن، دوباره پروژه را در اماکن شبیه سازی شده، اجرا کند.
انتهای پیام/