ثبت جهانی جنگل ابر زمینه‌ساز توسعه گردشگری سمنان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: «ثبت جنگل ابر شاهرود در فهرست جهانی یونسکو زمینه‌ساز توسعه گردشگری استان سمنان است.»

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، مهدی جمال با تبریک ثبت جنگل‌های هیرکانی ایران در فهرست جهانی یونسکو به تمامی ایرانیان و مردم استان سمنان، گفت: «جنگل ابر شاهرود به‌دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد در سطح ملی مطرح است و ثبت جهانی آن، زمینه معرفی هرچه بیشتر این میراث طبیعی را در سطح بین المللی فراهم کرد.»

او با اشاره به اینکه جنگل‎‌های هیرکانی در ایران از شش منطقه تشکیل شده است، افزود: «یکی از شش زون این جنگل‌ها که در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته در جنگل ابر شاهرود قرار دارد.»

او با قدردانی از معاونت میراث فرهنگی و کارشناسان ثبت آثار این اداره کل گفت: «بخشی از مراحل تهیه فرآیند پرونده از جمله تعیین محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی این اثر جهانی در دفتر ثبت و تعیین حریم استان سمنان گردآوری شده است.»

جمال با اشاره به اینکه با ثبت این مجموعه جنگل ارزشمند تحت عنوان جنگل های هیرکانی، استان سمنان حائز نخستین اثر ثبت جهانی شد، افزود: «جنگل‌های هیرکانی پس از بیابان لوت، دومین اثر بزرگ طبیعی ایران است  که در فهرست جهانی قرار گرفته است.»

در چهل‌و‌سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو، جنگل‌های هیرکانی ایران جهانی شد. سخنرانی سفیر ایران در یونسکو و دفاع شاعرانه او از گونه‌های جانوری و طبیعی و تصویرهایی که از جنگل هیرکانی ایران با زبان شعر ارایه شد بار دیگر نظر مساعد یونسکو و کشورهای عضو این سازمان جهانی را جلب کرد  تا آن که در نهایت رای به جهانی شدن جنگل هیرکانی ایران صادر شد.

جنگل‌های هیرکانی بازمانده دوران سوم زمین‌شناسی و عصر یخبندان و غنی از نظر گونه‌های بومی و باستانی، پوشش گیاهی و تنوع زیستی با نادرترین گونه‌های جنگلی است.

 جنگل‌های هیرکانی در بخش‌هایی از پنج استان شامل سمنان، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی قرار گرفته است.

این جنگل ها با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان، در گستره‌ای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.در زمان حاضر جنگل‌های هیرکانی، زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است. همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوته‌ای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت می‌شود.

ایران پیش از این ۲۳ اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو دارد که شامل ۲۲ اثر تاریخی و یک اثر طبیعی (بیابان لوت) است.

منطقه ابر در 40 کیلومتری شمال شرقی شهرستان شاهرود قرار دارد. این منطقه که به نام جنگل های ابر معروف است در ارتفاعات آن عمدتاً به صورت چمنزار و یا مراتع مشجر و در پایین دست آن به جنگل با گونه های متنوع دیده می شود.در جنگل ابر می توانید گام زدن روی ابرها را تجربه کنید.

انتهای پیام/

کد خبر 1398041513

برچسب‌ها