بهگزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی، این موزه با 250 اثر شاخص صنایعدستی هنرمندان استان همچون فرش دستباف، گلیم، آثار قلمزنی، آثار چوبی، تابلو فرش، تابلو خطاطی و... دیروز شنبه دوم شهریورماه 98 در آغاز هفته دولت افتتاح شد.
آثار موجود در موزه همچنین شامل کمانچه، گیوه، قیچی، سهتار و تذهیب دارای ثبت مهر اصالت جهانی هستند که در معرض نمایش علاقهمندان قرارگرفتهاند.
بنای موسوم به قلعه وکیل یکی از بناهای ساختهشده در دوره قاجار است و بر اساس مستندات موجود بنا در دوره ناصرالدینشاه و همزمان با فعالیت کمپانی زیگلر در راستای تولید فرش در اراک توسط شخصی به نام صاحب یکدست برای کمپانی زیگلر ساخته شد. پس از بازگشت انگلیسیها در جنگ جهانی دوم این بنا به محمدحسن وکیل فروخته شد و پسازآن به قلعه وکیل شهرت یافت.
بنای قلعه وکیل با عرصه 4000 متر و عیان 900 متر شامل بنائی در سه سطح شامل حیاط و فضاهای اطراف آن - عمارت مسکونی و بنای موسوم به کلاهفرنگی است.
حیاط در منتهی الیه جنوب بنا واقعشده است و بهصورت یک حیاط مشجر با فضاهایی یک طبقه در پیرامون آن است در شمال حیاط در یک سطح بالاتر که بهواسطه چند پله میتوان به آن رسید عمارت مسکونی با فضا بهعنوان زیرزمین شکلگرفته است. عمارت کلاهفرنگی بهعنوان یک فضای کوچک به ابعاد 12 در 12 در بالای این بخش بهعنوان سومین سطح از معماری قلعه شکلگرفته است.
تزئینات بنای قلعه وکیل را آجرکاریهای خفته راسته در کچلی طاقنماها - رخنام- سطوح طاقنماها- و طرح اندازهای هندسی و کاشی هفترنگ در ازاره های بیرونی تشکیل میدهد.
ساختمان قلعه وکیل مربوط به دوره قاجار است در سال 1370 به مالکیت میراثفرهنگی استان درآمد و در تیر 98 تبدیل به موزه صنایعدستی و هنرهای سنتی استان مرکزی شد.
این ملک به شماره پلاک ثبتی 1771 تاریخ 75/8/26 به ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام/