بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، کتاب «آفریننامه» مجموعه مقالههای باستانشناسی در نکوداشت استاد مهدی رهبر است که به کوشش یوسف مرادی و با همکاری سوزان کشتن، ادوارد جان کیل و رسول بروجنی گردآوری شده است.
این کتاب در بردارنده ۵۶ مقاله علمی به دو زبان فارسی و انگلیسی است که به مباحث گوناگونی در زمینه باستانشناسی، تاریخ هنر، زبانشناسی تاریخی، تاریخ و دین در بازهای از دوران پیش از تاریخ تا سدههای میانه اسلامی میپردازد.
در مقدمه این کتاب به قلم یوسف مرادی آمده است: «سال گذشته بر آن شدیم تا با هدف قدردانی از بینشها، اندیشهها و پژوهشهای بنیادین و ماندگار استاد مهدی رهبر از فرزانگان باستانشناسی ایران با انتشار فراخوانی از تمام کسانی که در سطح بینالمللی و دانشگاهی با این پیشکسوت ارجمند آشنایی داشتند برای نگارش و ارائه مقاله دعوت به عمل آوریم.
بر این باوریم که او خود بزرگ است و با نکوداشت ما بر ارج و والایی او افزوده نخواهد شد اما نیک میدانیم که پاسداشت نیم سده همیاری و خدمات ارزنده او در باستانشناسی ایران دینی بر گردن ما است.
نام مجموعه مقالههای حاضر برگرفته از مثنوی آفرین نامه ابوشکور بلخی از سخنوران پرآوازه پارسی زبان سده چهارم هجری قمری است که در وصف خرد و خردورزی، آموختن علم و هنر و آداب سخن گفتن و پرداختن نوشته شده است از این رو بیمناسبت ندیدیم به عنوان مجموعه مقالههای پیش رو را که به افتخار استاد مهدی رهبر پیر خردمند باستانشناسی ایران تدوین شده آفرین نامه بگذاریم.»
مرادی در بیان ویژگیهای استاد مهدی رهبر در این کتاب آورده است: «همیشه دوران عالمان و فرزانگان با صرف عمر گران خود در سپهر اندیشه چراغ معرفت را در جامعه روشن کردهاند یکی از این ستارگان استاد مهدی رهبر است کسی که ثمره نیم سده کوشش و هم یاری او بالندگی باستانشناسی ایران بوده است.»
در مراسم رونمایی از این کتاب که روح الله شیرازی، میرعابدین کابلی، سجاد علی بیگی، محمد حسن طالبیان، مسعود گلزاری و ... حضور داشتند ،به پاس زحمات بی دریغ مهدی رهبر استاد گرانقدر باستان شناسی ایران لوح تقدیری از سوی علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به او اهدا شد.
انتهای پیام/