حجم مبادلات گردشگر از دو کشور در سالهای گذشته افزایش یافته و دولتهای ترکیه و ایران شرایط مناسبی را برای سفر و افزایش گردشگران فراهم کردهاند. در این میان سفارتخانهها نقش مهمی را ایفا میکنند و باعث تسهیل سفر اتباع دو کشور میشوند.
محمت تاشکین رایزن فرهنگی سفارت ترکیه یکی از افرادی است که علاقهمند به افزایش سطح روابط ایران و ترکیه در حوزه گردشگری است.
او اعتقاد دارد مردم ایران و ترکیه از نظر فرهنگی اشتراکات زیادی با هم دارند و در این میان با توجه به غنای فرهنگی و سابقه تاریخی و تمدنی ایران، شهروندان ترکیه علاقه زیادی برای سفر به شهرها مختلف از جمله، اصفهان، یزد، شیراز و تبریز دارند.
در حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوسومین نمایشگاه ملی صنایعدستی با مهمت تاشکین رایزن فرهنگی سفارت ترکیه در ایران به گفتوگو نشستهایم که در ادامه میآید.
آقای تاشکین چه مدت هست که در ایران ساکن هستید؟ و چقدر ایران را میشناسید؟
حدود دو سال است که در ایران هستم و این سومین نمایشگاه گردشگری است که شرکت میکنم.
نظرتان درباره تورهای ترکیبی قونیه و خوی چیست؟ از آنجایی که قونیه یکی از مقاصد گردشگری ایرانیان است، خوی هم به مقصدی برای گردشگران ترکیه تبدیل شود؟
در حال حاضر این برنامه وجود نداردف اما با دیدارهای حضوری با مقامات ایران این امر امکانپذیر است.
آینده این پروژه را چطور میبینید؟ آیا عملی است؟
یکی از مواردی که من همیشه گفتم این است که در در قلب هر شهروند ترکیه و در گنجینه خاطراتش یک شیراز، یک اصفهان و یک تبریز وجود دارد، اما این ایران است که باید در این زمینه اقدام کند و با یک جنب و جوش این موقعیت را برای شهروندان ترکیه فراهم کند.
نظر شما درباره تورهای ترکیبی بین ایران و ترکیه چیست؟ برای توریستهایی که خارج از مرزهای این دو کشور بخواهند از ایران یا ترکیه دیدن کنند و با ثبت نام در تورهای ترکیبی سفری به هر دو کشور داشته باشند؟
این مورد مسلما به همکاری دو کشور نیاز دارد و دیدارهای هیئتهای مختلف بین دو کشور و با رایزنی این کار عملی است. البته توریسم در کشور ترکیه به این صورت است که آژانسها به صورت منطقهای فعالیت میکنند و گردشگر در طول یک سفر از جاهای مختلفی بازدید میکند و این اتفاق میتواند برای کشورها هم صادق باشد و آژانس یا مجموعهای وجود داشته باشد که دو کشور همسایه را پوشش دهد. البته گردشگرانی به این نوع سفرها علاقه دارند که زمان برای سفرهای طولانی داشته باشند. گردشگرانی که زمان محدود چند روزه دارند نمیتوانند از این خدمت استفاده کنند و حداقل به یک هفته زمان نیاز دارند.
اتفاقهای اخیر سیاسی منطقه چه تاثیری بر صنعت گردشگری در کشورهای منطقه داشته است؟
این اتفاقها همیشه بر این صنعت تاثیرگذار بوده است، اما مهمتر از آن اتفاقهای اقتصادی است. گردشگری به گونهای است که میتواند برای خانوادهها هم گزینه اول باشد هم آخر. اگر اوضاع اقتصادی خوب باشد سفر گزینه اول خانوادهها خواهد بود و در غیر این صورت اولین گزینهای است که حذف خواهد شد. این مورد در واقع وضعیت معیشتی افراد را نشان میدهد.
چقدر کشور ایران و مکانهای گردشگری این کشور را دیدهاید؟
همیشه دیدن ایران در برنامهام بوده است. جاهای اندکی را دیدهام و جاهای بسیاری مانده. شهرهایی مانند کاشان، اصفهان، شیراز و تبریز را دیدهام و امیدوارم در طول ماموریتم در ایران شهرهای دیگر را هم ببینم.
انتهای پیام/