استان آذربایجان غربی به دلیل تنوع اقوام و ادیان، مناطق طبیعی و روستایی، جاذبههای منحصربهفرد طبیعی و جمعیت روستایی که یکسوم جمعیت استان را تشکیل میدهد، نقش ویژهای در تولید و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها و مناطق عشایری ایفا کرده و با ایجاد اقامتگاههای بوم گردی، سفرهخانههای سنتی، ایجاد بازارچههای فروش محصولات محلی، ایجاد بازارچههای صنایعدستی و ... میتوان در راستای تحقق شعار سال با عنوان جهش تولید گامهای مهم و اساسی برداشت، همچنین کسبوکارهای خانگی کوچک از ظرفیتهای مهمی هستند که در رونق تولید و توسعه اقتصاد کلان، نقش مهمی را ایفا میکنند.
تعداد پرشماری از محصولات این دست کسبوکارها، دارای ارزش بازار فراگیر جهانی هستند و میتوانند به سایر کشورها مناطق صادر شوند، صنایعدستی، انواع پوشاک، لوازم تزئینی، غذاها و شیرینیهای محلی و بومی، داروهای گیاهی منطقه، محصولات محلی و ... برای بسیاری از مصرفکنندگان در کشورهای مختلف، علاوه بر تازگی و جذابیت، دارای ارزش فراوانی بوده و گردشگران برای استفاده و تجربه کردن آنها حاضر به پرداخت مبالغ زیادی هستند.
از طرف دیگر نظر به اینکه درآمد اکثر روستاییان این استان وابسته به کشاورزی بوده و عده معدودی از طریق دامداری امرارمعاش میکنند، ایجاد و توسعه صنعت گردشگری در این مناطق ازجمله حمایت از ایجاد اقامتگاههای بوم گردی و فعالیتهای جانبی آن در توسعه روستاها و افزایش رفاه اجتماعی ساکنان روستاها مثمرالثمر بوده و گامی در راستای جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق را به همراه خواهد داشت.
در این میان توجه مسئولان به ایجاد زیرساختها و حمایتهای مادی و معنوی مانند پرداخت تسهیلات، معافیتهای مالیاتی، بیمهای و ... میتواند در سرعت بخشیدن به این روند مفید واقع شود.
و سخن آخر اینکه صنعت گردشگری با ضریب اشتغال بالا با توجه به جنس خدماتی بودن آن دارای ارزشافزوده فراوانی نسبت به سایر صنایع بوده به این دلیل با برنامهریزی و ایجاد راهکارهای مناسب میتوان در راستای تولید و ایجاد درآمد مستمر و افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP) گامهای مؤثری برداشت.
* کارشناس ارشد اکوتوریسم و مسئول اقامتگاههای بومگردی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی
انتهای پیام/