استان یزد پیشرو در عرصه گردشگری خوراک

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: «یزد به‌عنوان استانی پیشرو در عرصه محصولات نوین گردشگری، این بار با گام‌های موثر و برنامه‌ریزی به شاخه جذاب گردشگری خوراک ورود کرده است.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، هما خورشیدی روز چهارشنبه 14 آبان ماه با اعلام این خبر افزود: «این امر به پشتوانه کارگاه‌های شیرینی‌پزی خوشنام (خلیفه‌های معروف یزدی)، راه‌اندازی سفره‌خانه‌های سنتی، رستوران‌های ییلاقی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی متعدد بوده که در کمتر از 8 سال اخیر، فارغ از رکود کنونی ناشی از شرایط شیوع بیماری کرونا، به فعالیت مطلوبی رسیده‌اند.»

او  با اشاره به اینکه رویدادهای گردشگری خوراک استان یزد در تقویم سالانه رویدادهای گردشگری این استان بیش از 20 رویداد را شامل می‌شود، اظهار داشت: «تا پايان سال گذشته، بخشی از گردشگران داخلی و خارجی مقصد خود را به یزد، در ایام برگزاری رویدادهای گردشگری خوراک از جمله برداشت محصولات انار، زعفران، زردآلو، آلبالو، بادمجان  و پخت خوراک‌های سنتی مربوطه و یا رویدادهای پخت و آشپزی همچون لپو کلوخک، قرمه، آش‌های سنتی و شیرینی‌های سنتی، برنامه‌ریزی و تنظیم می‌کردند.»

خورشیدی ادامه داد: «در این راستا برای بهبود عملکرد سیاست‌های تدوین شده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد که با ثبت ملی مواریث ناملموس شیرینی‌های پشمک، قطاب، قهوه یزدی و ... آغاز شده است، برای رونق گردشگری خوراک در کمتر از یک سال کمیته گردشگری خوراک فعال شده است.»

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: «این کمیته تاکنون به صورت علمی و منظم با برگزاری نشست‌های تخصصی و وبینارهایی با حضور اساتید بین‌المللی، سلسله برنامه‌های مجازی گردشگری خوراک با عنوان "جمعه‌های حال خوب"، همکاری در نشست ملی خوراک‌های سنتی، تهیه مستندات و فیلم، تیزر و ... ، برگزاری شب‌های فرهنگی، همکاری بارز با دبیرخانه ملی در تدوین اطلس ملی گردشگری ایران خوش درخشیده است و در آینده نیز نگارش مقالات علمی در رابطه با گردشگری خوراک، برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با آن و تعریف مسیرهای گردشگری خوراک را در برنامه کاری خود دارد.»

این مسئول ادامه داد: «کمیته گردشگری خوراک استان یزد در تلاش است با آموزش راهنمایان گامی مثبت در جهت توسعه گردشگری خوراک استان یزد و ایران بردارد تا بعد از دوران کرونا بتوان با حداکثر توان علمی و عملی، این گونه گردشگری را در استان یزد به نحوی مناسب، در کشور بسط داد.»

گردشگری خوراک طیف گسترده‌ای از گردشگری خوراک سنتی و بومی، خوراک‌شناسی، هنر آشپزی و پخت و پز و نیز خورد و خوراک را در بر می‌گیرد. همچنین از آنجا که شیوه پخت و آشپزی در بین فرهنگ و آداب و رسوم مردم بومی هر دیاری متفاوت بوده و بدین ترتیب بخشی از گردشگری فرهنگی را نیز شامل می‌شود، لذا این محصول گردشگری در شاخه گردشگری کشاورزی به عنوان تامین‌کننده منبع اصلی تولید محتوا هم ورود پیدا کرده و البته بسته‌های سفر را به عنوان گردشگری تجربی و با گستره "سفر از تولید مزه تا سفره" را می‌توان برای این شاخه گردشگری تعریف کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1399081410852

برچسب‌ها