به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سرهنگ رامین مکناوی روز سهشنبه 27 آبانماه 99 با اشاره به گزارش مسئول پایگاه حفاظت میراثفرهنگی شهرستان ایذه عنوان کرد: «درپی اطلاعات دریافتی از مخبران محلی مبنی بر حفاری غیرمجاز در یکی از روستاهای توابع شهر دهدز، بیدرنگ، رسیدگی به این موضوع در دستور کار ما قرار گرفت.»
او ادامه داد: «پس از دریافت دستور مراجع قضایی، نیروهای پایگاه حفاظت میراثفرهنگی شهرستان با همکاری نیروی انتظامی و هماهنگی با دادستان عمومی و انقلاب شهر دهدز، پس از کمین سه ساعته، در اقدامی غافلگیرانه و پلیسی پنج سوداگر اشیای فرهنگی را دستگیر کردند.»
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بیان اینکه از متهمان تعدادی ادوات حفاری، یک قبضه کلت کمری دارای شماره سازمانی و دو دستگاه بیسیم کشف و یک دستگاه خودروی پراید نیز از آنان توقیف شد افزود: «موضوع به منظور دستگیری متهمان احتمالی دیگر در حال رسیدگی است.»
او یادآور شد: «براساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش بدون مجوز به قصد به دست آوردن اموال تاریخی، فرهنگی ممنوع است و متهمان به شش ماه تا سه سال حبس محکوم میشوند و اشیای مکشوف به نفع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت ضبط میشود.»
شهرستان ایذه یکی از شهرستانهای استان خوزستان است که در سال ۱۳۱۹ تأسیس شده است و مرکز آن شهرستان، شهر ایذه است. از آثار معروف باستانی این شهرستان میتوان اشکفتسلمان، کولفرح و خنگاژدر یا روستای شمی و … را نام برد. همچنین مجسمه ایاپیر از روستای شمی کشف شده است. پل ایذج یکی دیگر از آثار باستانی ایذه است که از شگفتیهای قابل توجه تاریخی است، زیرا جنس آن از سنگ و ملات ساروج بوده و روی بستر رودخانهای خشک و بسیار عمیقی بنا شده است. همچنین در ایذه آتشکدهای قرار داشته که تا زمان هارونالرشید فروزان بوده است. شیرهای سنگی بردشیر نیز از آثار باستانی ایذه بهشمار میروند که البته نمونههای بسیاری در دیگر نقاط بختیاری یافت میشود.
انتهای پیام/