در سال 1399 و فروردین 1400 خورشیدی، تعداد 321 کارگاه مرمتی در بناهای تاریخی استان دایر شده که از این تعداد 86 کارگاه از سوی ادارهکل و 235 کارگاه بههمت بخش خصوصی و سایر نهادهای اجرایی برپا شده است، که تعداد 96 طرح مرمتی از این تعداد تا پایان فعالیت دولت دوازدهم به انجام میرسد.
اجرای 55 طرح مطالعاتی در بافت تاریخی اصفهان
با توجه به لزوم انجام پژوهش و مطالعه در امر حفاظت از آثار تاریخی، در طی سال 1399 تعداد 55 طرح مطالعاتی و اجرایی در بافتهای تاریخی استان به همت ادارهکل و سایر نهادهای اجرایی استان انجام شده که از آن جمله میتوان به طرح مطالعه مرمت و ساماندهی گذرهای موجود در بافت تاریخی شهر اصفهان به همت سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان و با نظارت ادارهکل و طرحهای مطالعاتی بافت روستای ابیانه و تعیین ضوابط محدوده بافت تاریخی شهر کاشان اشاره کرد.
در طی پنج سال اخیر نهضتی بزرگ در راستای ثبت حرائم آثار تاریخی انجام شده به گونهای که در این مدت 5 برابر 70 سال گذشته حرائم آثار تاریخی استان اصفهان تعیین و ثبت شده است.
تدوین و تصویب 125 پرونده تعیین حرائم آثار تاریخی
در طی سال 1399 تعداد 125 مورد پرونده تعیین حرائم آثار تاریخی استان تدوین و به تصویب شورای ثبت ملی آثار تاریخی رسیده و همچنین 14 مورد میراث غیرمنقول، 24 مورد پرونده آثار ناملموس و تعداد 12 مورد از آثار طبیعی استان اصفهان و همچنین پرونده شش مورد از آثار منقول استان در طی سال 1399 همزمان با ثبت حرائم آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
بهرهبرداری از دو موزه
در طی سال 1399 دو موزه صنایعدستی شهر ورزنه و موزه موسیقی ارامنه جلفای اصفهان به بهرهبرداری رسید و در همین راستا با همکاری مجموعهداران اشیای تاریخی، 2500 شیء تاریخی در استان همراه با 1600 قطعه از اشیای صوتی و تصویری، 500 ساعت و 248 قطعه از مجموعه اشیا و مشاغل و حرفههای استان با نظارت کارشناسان ارشد ادارهکل ساماندهی و مستندنگاری شد.
مرمت 55 قطعه اشیای تاریخی
در طی سال 1399 در همین حوزه همکاران این ادارهکل با همکاری فعالان میراثفرهنگی در بخش خصوصی 55 قطعه از اشیاء تاریخی را نیز در استان مرمت کردهاند.
در حوزه باستان شناسی در طی سال 1399، کارشناسان ارشد این ادارهکل با همکاری بخش خصوصی و سایر نهادها، هشت طرح مطالعاتی و اجرائی را به سرانجام رساندهاند که از آن جمله میتوان به فصل هفتم کاوشهای تپه اشرف اصفهان و یا کاوشهای باستان شناسی، مستندنگاری این فعالیتها در قلعه تاریخی «جاجا» در شهرستان تیران و کرون و کاوشهای باستان شناسی در آتشکده «ویگل» در شهرستان آران و بیدگل اشاره کرد.
* گزارش از ستاره امینی، کارشناس ارشد مرمت و مدیریت حوزه برنامهریزی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان
انتهای پیام/