تهیه پرونده ثبتی ۱۲٠ غذای محلی کرمانشاه

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه از آغاز پروژه مستندسازی و تکمیل پرونده ثبتی برای ۱۲۰ خوراک محلی استان کرمانشاه خبرداد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، جبار گوهری روز سه‌شنبه ۲۷ مهرماه 1400 با اعلام این خبر اظهار کرد: «برای حفظ مواریث ناملموس استان کرمانشاه، پروژه ثبت خوراک‌ها و آداب و رسوم مربوط به آن در دستور کار معاونت میراث‌فرهنگی قرار گرفته‌ است.» 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، با اعلام اینکه تاکنون ۷۷ میراث ناملموس استان به ثبت ملی رسیده‌ است، تصریح کرد: «در این پروژه تهیه پرونده ثبتی برای ۱۲۰ میراث ناملموس استان در دستور کار قرار گرفته‌است.» 

او اشاره به اینکه تیم‌های مستندساز کار خود را شروع کرده‌اند، گفت: «با ثبت این خوراک‌های محلی به دنبال این هستیم که کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق غذا ثبت کنیم.» 

گوهری تصریح کرد: «بسیاری از این غذاها دیگر درست نمی‌شود و هدف ما این است که پخت این غذاهای سنتی دوباره احیاء شود.» 

او افزود: «بسیاری از این غذاها مربوط به عشایر و جامعه روستایی استان است، که به صورت سنتی و اصیل ارائه می‌شود.» 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه، یادآور شد: «برای شناسایی، جمع آوری اطلاعات و مستندسازی این غذاها در چندماه گذشته پژوهش‌ها و مطالعات لازم انجام شده‌ است.» 

گوهری در پایان تاکید کرد: «پس از مستندسازی و ثبت مهمترین مساله معرفی و شناساندن این خوراک‌ها و آداب و رسوم به مردم است که نیازمند برنامه‌ریزی مناسب است.»

انتهای پیام/

کد خبر 14000727417174

برچسب‌ها