سمنان
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان:

غذاهای سنتی استان سمنان به فهرست خوراک رستوران‌ها وارد می‌شود

0
غذاهای سنتی استان سمنان به فهرست خوراک رستوران‌ها وارد می‌شود

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، حمیدرضا دوست‌محمدی روز یکشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ بیان کرد: «گام اول در توسعه گردشگری خوراک، بررسی سفره خوراک استان و ثبت آن در فهرست میراث ملی است که شامل پژوهش و ثبت خوراک‌ها، تبلیغ و ترویج خوراک‌ها و اطلاع‌رسانی به جامعه هدف، حفظ غذاهای سنتی و اصیل با ورود در فهرست خوراک رستوران‌ها و آموزش به افراد است.» 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: «تاکنون بیش از ۱۸ غذای محلی و سنتی استان سمنان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.» 

دوست‌محمدی افزود: «استان سمنان از تنوع بالایی در انواع نان، غذا و خوراک بهره‌مند است و با توجه به مهارت دامداری و وجود عشایر، بسیاری از خوراکی‌ها بر پایه لبنیات در استان تهیه و مصرف می‌شود و مبتنی بر همین ظرفیت، تاکنون ۱۸ غذای استان سمنان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.» 

او گفت: «آش واگره روستای جوین، شنگی پلو، جوش بره، شله قروت، قطقی فرومد، نان‌های روستای ایج از جمله سیریشین و یوزین، شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، ته‌چین گرمساری، شیوه سنتی پخت سبزی‌پلو سمنانی و دوشائین حلوا از جمله خوراک‌های محلی ثبت شده در فهرست ملی هستند.» 

دوست‌محمدی: «مهارت پخت کلوچه غربال سری ساده و گردویی روستای افتر، قلیه خربزه یا کالک قلیه روستای لاسجرد، دو کولنا شهر سرخه، گولاچ سمنان، نان بُقسَمات سمنان، فنون تهیه فرآورده‌های لبنی عشایر ایل سنگسر و مهارت پخت آرشه لایی نون، از دیگر غذاهای ثبت شده از استان سمنان در فهرست میراث ملی هستند.» 

او ادامه داد: «بسیاری از خوراک‌های استان سمنان مثل «آروشه» که محصولی منحصربه‌فرد و رأس هرم تولیدات لبنی عشایر ایل سنگسر است، توانایی نمادسازی و معرفی به گردشگران داخلی و خارجی را دارد. »

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به اینکه استان سمنان تنوع بالایی در تهیه انواع خوراک دارد، گفت: «بیشتر غذاهای سنتی و دستور پخت آن‌ها موروثی است.»

نظام سنتی تقسیم آب سمنان با بیش از هزار سال قدمت

مقاله قبلی

گردشگری مؤلفه اصلی توسعه روستایی سمنان است

مقاله بعدی

خوانندگان این خبر، این‌ها را هم خوانده‌اند:

0 دیدگاه

دیدگاهی بگذارید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود. بخش‌های الزامی مشخص شده اند. *