همدان

سومین جشنواره نان محلی و کلره‌پزی چشمه قنداب اسدآباد برگزار شد

0
سومین جشنواره نان محلی و کلره‌پزی چشمه قنداب اسدآباد برگزار شد

به گزارش میراث‌آریا و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان، کامران اکبری شایگان سه‌شنبه 28 اسفندماه گفت: «برگزاری اینگونه جشنواره‌ها در احیای روستاها و جذب گردشگران تاثیر بسزایی داشته و توجه ویژه به جشنواره فوق و نیز پخت نان سنتی در روستا زمینه لازم برای ایجاد مشاغل جدید اهالی روستا را فراهم خواهد کرد و بازگشت منافع اقتصادی این فعالیت، برای بالا بردن سطح زندگی اهالی بسیار موثر خواهد بود.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسدآباد هدف از برگزاری این جشنواره را حفظ سنت‌های قدیمی و انتقال این فرهنگ به نسل‌های بعدی دانست و تصریح کرد: «پخت نان سنتی و کلره محلی روستای چشمه قنداب نباید تنها منحصر به سال نو باشد، چرا که با توجه به تمایل مجدد جامعه به مصرف نان سنتی می‌توان از این امر برای اشتغال و درآمدزایی زنان روستایی و اقتصاد مقاومتی روستا به نحو احسن استفاده کرده و دوباره در سر سفره‌های خود نان سالم سنتی را استفاده کنیم.»

او خاطرنشان کرد: «اگر با دید تجاری و تولید انبوه به پخت نان و کلوچه این روستا نگاه کنیم با ایجاد کارگاه‌های کوچک خانگی و پخت نان در تنورهای خانگی می‌توان بازار فروش مطلوبی را برای این امر ایجاد کرد.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اسدآباد ثبت آیین پخت نان محلی و کلره‌پزی (کلوچه‌پزی) چشمه قنداب در آثار ناملموس کشور  را از برنامه‌های آتی این اداره دانسته و گفت: «تلاش بر این است تا با ثبت ملی این میراث معنوی که به نوعی برکت سفره خانواده‌ها است، برای نسل‌های بعدی این آیین ماندگار شود که به همین منظور در جشنواره امسال با همکاری استان نسبت به مستند کردن این مراسم و آیین در این روستا اقدام شد تا برای ثبت آن در آثار ناملموس کشور پیگیری لازم انجام شود.»

ستاد اجرایی خدمات سفر استان همدان افتتاح شد

مقاله قبلی

آغاز گمانه‌زنی و تعیین عرصه و حریم تپه قبرستان شهر فامنین

مقاله بعدی

خوانندگان این خبر، این‌ها را هم خوانده‌اند:

0 دیدگاه

دیدگاهی بگذارید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود. بخش‌های الزامی مشخص شده اند. *