جشنواره تاک پلو در شهرستان خلیل‌آباد برگزار شد

مسئول نمایندگی میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خلیل‌آباد از برگزاری ششمین دوره جشنواره تاک پلو با حضور معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تعدادی از مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری در این شهرستان خبر داد.

به گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، محمد نظام‌آبادی امروز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ با اشاره به برگزاری ششمین دوره این جشنواره گفت: «معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌‌های گردشگری شهرستان از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.»

مسئول نمایندگی میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خلیل‌آباد ادامه داد: «تاک پلو یکی از غذاهای محلی و محبوب شهرستان خلیل‌آباد است که همه ساله در فصل بهار با توجه به رویش برگ‌های درخت انگور و فصل برداشت برگ مو در این شهرستان پخت می‌شود.»

او گفت: «در این دوره از جشنواره تاک پلو بیش از صد نفر انواع تاک پلو را آماده کرده بودند که در جشنواره داوری به سه نفر برگزیده جوایزی اهدا شد.»

نظام‌آبادی تصریح کرد: «شهرستان خلیل‌آباد با ۶هزار هکتار باغات انگور قطب تولید انگور در استان بوده که سالانه بیش از ۱۰۰هزار تن محصول و روزانه بیش از 30 تن برگ انگور نیز برداشت می‌شود.»

نظام‌آبادی گفت: «اکنون بیش از 23 رقم انگور در خلیل‌آباد تولید می‌شود که ارقام بی‌دانه آن مانند پیکامی و عسکری مناسب تبدیل به کشمش و ارقام دانه‌دار مانند سبز مال، ریش ‌بابا و رزقی نیز مناسب محصولاتی نظیر طیفی و مویز است.»

شهرستان خلیل‌آباد یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است که بین کاشمر و بردسکن واقع شده‌ است، خلیل‌آباد در فاصله ۲۰ کیلومتری بردسکن و ۱۲ کیلومتری کاشمر قرار دارد. فاصله خلیل‌آباد تا مشهد از راه کاشمر ۲۴۰ کیلومتر است.

شغل بیشتر مردم خلیل‌آباد کشاورزی است و محصول عمده در این شهرستان انگور است، بیشتر مردم خلیل‌آباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که «کشمش خانه» نامیده می‌شود و با روش‌های سنتی به کشمش تبدیل می‌کنند و می‌فروشند.

انتهای پیام/

کد خبر 14010230770909

برچسب‌ها