شهر بلقیس جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است/ با تکمیل ارگ بلقیس اشیای تاریخی دیگر نقاط کشور به این موزه منتقل می‌شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: شهر تاریخی بلقیس دومین بنای خشتی و گلی ایران بعد از ارگ بم است، اما به علت خوب معرفی نشدن توسط مروجان و صاحب‌نظران جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌شمالی، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی امروز سه‌شنبه 15 شهریورماه 1401 در بازدید میدانی از ارگ بلقیس شهرستان اسفراین اظهار کرد: ارگ بلقیس اثری بسیار فاخر و عظیم است، اما به دلایل عدم تبلیغات مناسب، نتوانسته گردشگران را به سمت خود جذب کند.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه بازدید میدانی از این ارگ از اختصاص بودجه برای تکمیل موزه شهر تاریخی بلقیس خبر داد.
مهندس ضرغامی بیان کرد: در حال حاضر این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن بودجه در نظر گرفته خواهد شد. شهر تاریخی بلقیس دومین بنای خشتی و گلی ایران بعد از ارگ بم است، اما به علت خوب معرفی نشدن توسط مروجان و صاحب‌نظران جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: بخشی از این شهر تاریخی کاوش شده و بخشی نیز باقی مانده است که باید کاوش‌ها تکمیل شود.
مهندس ضرغامی بیان کرد: بخشی از بودجه کاوش به صورت طبیعی سهم این مجموعه است و در پرداخت آن تسریع می‌کنیم.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برگزاری کشتی با چوخه در اسفراین تصریح کرد: فرهنگ ملموس ارگ بلقیس در حال کاوش است، اما فرهنگ ناملموس نیز در آن وجود دارد که باید معرفی شود.
او تاکید کرد: در کنار این فرهنگ ملموس اشاعه فرهنگ ناملموس مهم‌تر است و نویسندگان و صاحب‌قلمان باید در این حوزه مشارکت کنند.
مهندس ضرغامی اضافه کرد: درباره مرمت و حفاظت بناها ما وظایفمان را انجام می‌دهیم، اما ترویج میراث‌فرهنگی هم بسیار مهم است.
او همچنین درباره موزه ارگ بلقیس گفت: پس از تکمیل و تجهیز موزه، اشیای قیمتی و تاریخی از دیگر نقاط کشور هم به این موزه منتقل می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 14010615957936

برچسب‌ها