به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی، حسین ساری در نشست انعقاد تفاهمنامه با منطقه آزاد کیش که روز جمعه 20 آبان ماه 1401 در جزیره کیش برگزار شد، بیان کرد: با انعقاد این تفاهمنامه بین هر دو دستگاه، مقدمات همکاری مشترک را آغاز کردیم و موضوع تفاهمنامه در مورد احیا و مرمت آثار و ابنیه تاریخی کیش است.
او با بیان این که وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای احیا و مرمت بناهای تاریخی و بازگشت حیات مجدد به این بناها مصمم است، گفت: مرمت ابنیه تاریخی میتواند موجب بازگشت مجدد آنها به چرخه حیات و ماندگاریشان شود، اما درصورت کم توجهی، طبیعی است که دچار فرسایش شوند.
مدیرعامل صندوق توسعه با اشاره به این که در منطقه آزاد کیش این اهتمام برای مرمت با توجه ویژه به کاربری مناسب و مورد بهرهبرداری وجود دارد، گفت: زمینه واگذاری ابنیه به بخش خصوصی اقدام و رویکرد بسیار خوبی است چرا که آثار و ابنیه فراوانی در کیش و البته در کشورمان وجود دارد که طبیعتا مرمت این تعداد اثر از عهده و توان دولت خارج است.
او افزود: با رویکرد کاربری و طرحهای مناسب، ضمن حفظ اصالت و هویت بنا باید ابنیه توسط بخش خصوصی احیا و بهرهبرداری شود تا به جایگاه خود برگردد و زمینه بهرهمندی مردم از این طریق فراهم خواهد شد.
این مسئول با تاکید بر این که هر چه سریعتر برخی از این بناها که بسیار ارزشمند است را باید به چرخه حیات و اقتصاد برگردانیم یادآور شد: بعضی از بناها در اختیار منطقه آزاد است و میتوانیم بیشتر به آنها رسیدگی و ساز و کارهایی برای آنها پیشبینی کنیم.
ساری تصریح کرد: براین اساس، بناهایی که در اختیار اشخاص و بخشهای دیگر دولت است را میتوانند مرمت کنند و به حالت طبیعی خود برگردانند و اگر نمیتوانند باید به بخش دیگری واگذار کنند. باتوجه به اینکه بناهای کیش، در اختیار سازمان منطقه آزاد خواهد بود لذا بناهای ارزشمند جزیره کیش باید مرمت شود و مردم زیادی که از داخل و خارج از کشور به این جزیره میآیند از ظرفیت این بناها استفاده کنند.
در این مراسم تفاهمنامه همکاری بین حسین ساری مدیر عامل صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و مهدی کشاورز مدیرعامل منطقه آزاد کیش به امضا رسید.
انتهای پیام/