بهگزارش میراثآریا بهنقل از ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در ابتدای این نشست که صبح امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ در سالن پیامبر اعظم برگزار شد، ملانوری معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ضمن اشاره به تنوع و تکثر صنایعدستی در ایران گفت: برای ایجاد اشتغال، درآمد پایدار، توسعه اقتصادی و نشاط و شادابی محیط روستایی نیازمند حضور پر رنگ و فعال وزارت میراثفرهنگی، به ویژه حوزه صنایعدستی هستیم.
نگاه و چشم انداز بیست ساله برای صنایعدستی
در ادامه مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور ضمن شنیدن نظرات و پیشنهادات مدیران کل دفاتر روستایی و همچنین مشکلات موجود در استانها گفت: تلقین محرومیت به روستاها یک اشتباه استراتژیک بوده و برای رفع این مشکل نیاز به ایجاد کاربری اساسی در روستاها داریم.
او ادامه داد: برای تحقق شعار سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، نیاز به عزم جدی برای مدیریت شبکهای داریم.
جلالی افزود: نگاه و چشم انداز بیست سالهای برای صنایعدستی در نظر گرفتیم تا شاهد نقش آفرینی در چارچوب زنجیره ارزش باشیم و این نقش آفرینی مستلزم ظرفیت سنجی و تهیه نقشه آمایش با کمک مدیران استانی است.
او تصریح کرد: دفاتر امور روستایی میتوانند بازوی شناسایی، خلق و توسعه و ترویج صنایعدستی باشند.
جلالی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۳ درصد سهم اشتغال مشاغل خانگی از کل مشاغل ایجاد شده در تولید صنایعدستی را داریم و با ایجاد همگرایی نسبت به اعتبارات، اختیارات و ارتباطات این عدد میتواند بیشتر باشد.
جلالی در پایان گفت: در شورای استانها نیازمند مطالبه تبصره ۱۶ هستیم و این فرصت مناسبی برای اشتغال آفرینی روستائیان و عشایر به واسطه صنایعدستی خواهد بود.
تغییر شیوههای تولید در حوزه صنایعدستی
در ادامه محمدحسین عسگرپور مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایعدستی کشور گفت: با مراکز رشد، جهاد دانشگاهی ، پارکهای علم و فناوری و خانههای خلاق معاونت ریاست جمهوری تفاهم نامه همکاری داریم.
او افزود: به دنبال تغییر شیوههای تولید در حوزه صنایعدستی هستیم و آمادگی ارائه تسهیلات کم بهره برای تعاونیها و تشکلها را برای راهاندازی بازارچههای صنایعدستی داریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/