میراث آریا: نمایشگاه یک رقابت بزرگ برای هنرمندان صنایع دستی و دستاندرکاران صنعت گردشگری در سراسر کشور محسوب میشد تا آنطور که شایسته است معرف جاذبههای گردشگری، آثار و تولیدات صنایعدستی و اماکن تاریخی جای جای ایران عزیز باشند.
از طرفی این نمایشگاه فرصت خوبی برای ادارت کل میراثفرهنگی هر استان بود تا بستههای سرمایهگذاری خود را آماده کنند و پیشنیاز طرحهای گردشگری، نحوه مشارکت بخش خصوصی و بهویژه میزان تسهیلات مورد نیاز خود را مطرح کنند.
گردشگری فرصتی برای خروج لرستان از بحران اقتصادی است
معاون امور عمرانی استانداری لرستان در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: گردشگری میتواند موجب تحولی بزرگ در زمینه پیشرفت استان لرستان باشد و قطعا لرستان را از بنبست اقتصادی خارج خواهد کرد.
دالوند اظهار کرد: حضور پررنگ و باکیفیت لرستان در نمایشگاههای بینالمللی، زمینهساز توسعه گردشگری در لرستان است لذا برنامهریزی درست و اصولی به منظور شناسایی انواع ظرفیتهای گردشگری در سال اخیر در دستور کار ما قرار دارد.
او تاکید کرد: مشارکت و تعامل همه دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی در ایام نوروز بسیار حائز اهمیت است که گردشگران را به سمت لرستان هدایت کنند و محرک گردش چرخ صنعت توریسم در استان باشند.
نمایشگاههای سراسری فرصتی برای معرفی شایسته جاذبههای گردشگری لرستان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز اظهار کرد: استان لرستان در راستای بررسی فرصتهای سرمایهگذاری، جاذبههای تاریخی و طبیعی، میراث معنوی و همچنین معرفی بخشی از فرهنگ این دیار در قالب زندگی سنتی و معماری بومی در این نمایشگاه شرکت کرد.
عطا حسنپور با بیان اینکه رونمایی از اپلیکیشن معرفی لرستان، نشستهای مشترک با سرمایهگذاران بخش خصوصی، و نشست سراسری استانداران کل کشور از برنامههای شاخص میراثفرهنگی لرستان در این جشنواره بود، افزود: معرفی میز تخصصی گردشگری کشاورزی نیز با همراهی شرکت کشت و صنعت و گردشگری (فارمرز) و ارائه محصولات این شرکت و نیز استفاده از ظرفیت راهنمایان گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری از دیگر برنامهها در زمینه توسعه گردشگری استان لرستان است.
حسنپور ادامه داد: به منظور جذب همه سلیقهها و افزایش حداکثری گردشگران، برنامههای دیگری همچون معرفی صنایع دستی لرستان با غرفههای ورک شاپ و ارائه محصولات متنوع، برگزاری ورکشاپهای آموزشی و پژوهشی، ارائه محصولات غذایی سنتی و سوغات لرستان و برپایی سیاه چادر عشایری و اجرای موسیقی آیینی و سنتی تدراک دیده شد.
افزایش تخصیص اعتبار برای توسعه گردشگری در لرستان
مدیر کل زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری کشور نیز در بازدید از غرفه لرستان در این نمایشگاه اظهار کرد: استان لرستان رویکرد متفاوتی نسبت به سالهای گذشته در این نمایشگاه داشته و به نحو مطلوب نسبت به معرفی جاذبههای متنوع گردشگری لرستان اقدام کرده است.
احمد تجری افزود: لرستان دارای ظرفیتهای گردشگری متنوعی است که در این نمایشگاه بخش قابل توجهی از آن برای بازدیدکنندگان معرفی شده و سرمایهگذارانی که به این نمایشگاه مراجعه میکنند میتوانند از این فرصتها مطلع شوند.
او بیان کرد: یکی از اولویتهای ما در حوزه گردشگری توسعه زیرساخت در استانهای مستعد صنعت گردشگری است البته یک بخش دیگر از توسعه زیرساختها وظیفه دستگاههای اجرایی است که باید پای کار بیایند و هر چه استانها از محل منابع استانی اعتبارات بیشتری در حوزه زیرساختهای گردشگری داشته باشند وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم از محل اعتبارات ملی حمایت خواهد کرد.
برگزاری تورهای گردشگری داخلی و خارجی در سطح لرستان
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در بازدید از غرفه لرستان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: به منظور معرفی شایسته ظرفیتهای گردشگری استان لرستان آماده برگزاری تورهای آشناسازی داخلی و خارجی با پتانسیلهای فرهنگی،گردشگری و طبیعی منحصر به فرد هستیم.
علی اصغر شالبافیان اظهار کرد: امسال در نمایشگاه بینالمللی تهران، غرفه استان لرستان واقعا متفاوت از سالهای گذشته بوده و اقدامات خوب و موثری در زمینه معرفی جاذبههای گردشگری این استان انجام شده است، لذا آماده برگزاری تورهای گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی در این استان هستیم.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه لرستان علیرغم وجود جاذبههای فرهنگی، تاریخی فرهنگی ویژه و منحصربهفرد تاکنون به نحو شایسته و درخوری معرفی نشده است، گفت: یکی از اتفاقات شاخصی که در نمایشگاه گردشگری و در غرفه لرستان رخ داده راهاندازی اپلیکیشن گردشگری لرستان سفر است که بسیار کارایی دارد و میتواند نقطه عطفی در جذب گردشگران داخلی و خارجی باشد که البته نیاز به تکمیل دارد.
شالبافیان با بیان اینکه لرستان هنوز برای گردشگران داخلی هم کاملا شناخته شده نیست از این رو برگزاری تورهای آشناسازی برای دفاتر گردشگری یکی از ضروریات است افزود: یکی از محورهای ویژهای که در لرستان جای کار دارد گردشگری کشاورزی است که در همین راستا راهاندازی میز تخصصی گردشگری کشاورزی، یک حرکت رو به جلو محسوب می شود تا شاهد جهش گردشگری کشاورزی در لرستان باشیم.
شالبافیان تاکید کرد: تمهید ظرفیتهای اقامتی متناسب با نیازهای استان لرستان است زیرا با اندک تقاضایی ظرفیت اقامتگاههای رسمی پر میشود لذا لرستان نیازمند افزایش مراکز اقامتی است و به همین منظور توسعه زیرساختهای گردشگری در لرستان و محور غرب کشور در دستور کار وزارت میراثفرهنگی قرار دارد.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تکمیل کرد: یکی از نکات جدی مورد تقاضای ما در بودجه ۱۴۰۲ ، این است که نمایندگان لرستان متناسب با ظرفیتهای گردشگری لرستان برای تخصیص اعتبار تلاش کنند تا این استان از لحاظ زیرساختهای گردشگری به جایگاهی که استحقاقش را دارد، برسد و شاهد رونق انواع گردشگری خصوصا آگروتوریسم در این خطه زیبا باشیم.
ابتکار میراثفرهنگی لرستان در معرفی جاذبههای گردشگری قابل تقدیر است
استاندار لرستان نیز در بازدید از غرفه لرستان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران گفت: خلاقیت و ابتکار میراثفرهنگی لرستان در به نمایش گذاشتن قابلیتهای گردشگری استان قابل تقدیر بوده و همین مساله موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد.
فرهاد زیویار اظهار کرد: استان لرستان در زمینه گردشگری حرفهای زیادی برای گفتن دارد و چیزی که در این نمایشگاه نظر بازدیدکنندگان را جلب میکند ابتکار و خلاقیت اداره کل میراثفرهنگی لرستان در این دوره بود که متفاوت از همیشه و بسیار زیبا قابلیتهای تاریخی، گردشگری و فرهنگی لرستان را به عرصه نمایش گذاشتند.
زیویار ادامه داد: در این نمایشگاه قابلیتهای گردشگری لرستان به خوبی در بخشهای متنوعی به نمایش درآمده به ویژه غرفه کشاورزی و محصولات کشت و صنعت لرستان که به خوبی نمایانگر گردشگری کشاورزی در لرستان است و همچنین غرفههای زرهبافی، جاجیمبافی، ورشو که ظرفیتی جهانی در کنار سایر قابلیتهای تاریخی مانند ماکت قلعه فلکالافلاک نمونههای متفاوت و تجربه جدیدی از معرفی قابلیتهای گردشگری لرستان هستند.
او افزود: به منظور معرفی ویژه قابلیتهای گردشگری لرستان، نیازمند برنامهریزی مدون هستیم و در همین راستا در بخش گردشگری برنامه ویژهای داریم و یکی از موضوعات که میتواند گردشگری لرستان را به خوبی معرفی کند بحث راه و ارتباطات است. اگر بحث ریلی و راهآهن لرستان احیا شود علاوه بر ریل تجاری، باری و مسافربری، ریل گردشگری در نقاط مختلف لرستان نیز جای پیشرفت زیادی دارد.
توسعه شبکه اینترنت در نقاط طبیعی لرستان
در ادامه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بازدید از نمایشگاه ظرفیتهای گردشگری کشور از پوششدهی شبکه اینترنت در نقاط گردشگری لرستان از جمله دریاچه گهر و آبشارهای وارک و نوژیان لرستان خبر داد.
عیسی زارعپور اظهار کرد: در راستای توسعه صنعت گردشگری مشکلات ارتباطی تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۲ برطرف خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ۸۹ درصد روستاهای کشور به شبکه اینترنت متصل هستند و برای نقاط سایر نقاط گردشگری طبیعی و تاریخی هم برنامه ویژهای داریم که از پوشش اینترنت پایدار بهرهمند شوند.
او ادامه داد: استان لرستان دارای چشمهها، آبشارها و جاذبههای گردشگری منحصر به فردی است که قطعا بهرهمندی این نقاط از شبکه اینترنت با استقبال بیشتر گردشگران داخلی و خارجی مواجه خواهد شد لذا درصدد هستیم مشکلات اینترنت دریاچه گهر و آبشارهای وارک و نوژیان زودتر حل خواهد شود.
زارعپور بیان کرد: اگر در جوار جاذبههای طبیعی گردشگری، روستا یا روستاهایی مستقر باشند، توسعه شبکه اینترنت زودتر محقق خواهد شد و با افزایش خانوارهای روستایی علاوه بر ارتباطات، صنعت گردشگری در محل توسعه پیدا خواهد کرد.
طرحهای گردشگری لرستان در اولویت تسهیلات تبصره ۱۸ قرار دارند
مدیرعامل بانک توسعه تعاون کشور نیز در بازدید از غرفه لرستان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: طرحهای نیمه کاره و بهویژه طرحهای توسعه گردشگری در لرستان از تسهیلات تبصره ۱۸ بهرهمند خواهند شد.
محمد شیخ حسینی تشریح کرد: تاکنون دولت سیزدهمین در حوزه حمایت از تولید و اشتغال برنامههای خوبی داشته و در قانون بودجه تسهیلات تکلیفی یا همان تبصره ۱۸ برای استانهای کمتر برخودار در نظر گرفته شده که استان لرستان نیز مشمول این تسهیلات است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون ادامه داد: استان لرستان با توجه پتانسیل گردشگری و ظرفیتهای طبیعی و خدادادی در اولویت بانک توسعه تعاون و سایر بانکهای عامل قرار دارد لذا انتظار میرود بخش خصوصی با برنامهریزی و پیگیری از طریق وزارتخانه و استانداری لرستان نسبت به تکمیل پرونده طرحهای توسعهای خود اقدام کنند تا تسهیلات خوبی برای استان لرستان تخصیص پیدا کند.
او افزود: در زمینه تخصیص تسهیلات، مناطق مناطق کمتر برخودار در اولویت بانکهای عامل قرار دارند لذا بانک توسعه تعاون اعلام میدارد، همه طرحهای نیمهتمام و تکمیلی لرستان که از سوی وزارت میراثفرهنگی و یا بخش خصوصی وابسته به گردشگری معرفی شوند در اولویت تخصیص تسهیلات قرار دارند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/