بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی شرکت توسعه گردشگری ایران، فرخزاده در این نشست با اشاره به اینکه هنرمندان داشتههای ارزشمند جامعه هستند که با تلاش و ذوق و خلاقیت خود آنچه را در ذهن و دل دارند و از ادوار تاریخی به دست آنها رسیده است در قالب دستساختهها به ظهور میرسانند، عنوان کرد: باید دقت کنیم که این عزیزان، فروشنده یا بازاریاب و صادرکننده نیستند و نه با علم بازاریابی و تبلیغات آشنا هستند؛ بنابراین نقطه قوت بازار هنر باید این باشد که چند مجموعه در محل فعال باشند تا هر آنچه را آنها تولید میکنند به فروش برسانند.
قائممقام استاندار فارس در شورای توسعه گردشگری تاکید کرد: در دنیای امروز اگر فروش تضمینی، پیشفروش و سفارشگیری را بهعنوان یک راهبرد اصلی مورد توجه قرار دهیم بسیاری از مسائل حل میشود.
او با پیشنهاد داشتن هیئت امنا برای بازار هنر موافقت کرد و این موضوع را برای سیاستگذاریهای مورد نیاز اثر گذار توصیف کرد.
قائم مقام استاندار فارس در شورای توسعه گردشگری همچنین تاکید کرد: سهم صنایع دستی و فرش دستباف در سبد خانوار نیست و سبدهای معیشتی محدود شده چرا که اولویت به سمت دیگری میرود؛ بنابراین الگوی موثری نداشتهایم که اثر هنری مهم باشد باید این پاراردایم را تغییر دهیم این دانش الان وجود ندارد.
فرخزاده یادآور شد: در این بازارچه باید حتما اساتید بنام و مطرح حضور یابند و فضا به صورت رایگان دراختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند به تربیت شاگردان بپردازند و از ایجاد گسست بین نسل جوان و هنرهای سنتی و فاخر جلوگیری کنند.
توجه به ارائه تسهیلات به فعالان در بازار هنر، فعالیت انجمنهای مختلف در پیشبرد اهداف بازارچه و کمک گرفتن و همراهی با تورگردانان برای حضور گردشگران در این بازارچه از دیگر نکاتی بود که فرخزاده به آنها اشاره کرد.
در ادامه این جلسه که با هدف شنیدن دیدگاه صاحب نظران و هنرمندان برگزار شده بود، احمدرضا نقیب زاده مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری فارس با تشریح اهداف شرکت توسعه گردشگری ایران مبنی بر اینکه این شرکت در راستای اهداف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بازار هنر را از طریق مزایده از شهرداری شیراز تحویل میگیرد به این موضوع تأکید کرد که راهاندازی بازار با بهرهگیری از نکات مطرحشده در جلسه انجام خواهد شد.
او همچنین با اشاره به اهمیت فعالیتهای بازار هنر همسو با دبیرخانه شهر جهانی صنایعدستی در شهر شیراز، بر نگاه کلان همراه با تعامل و توجه به استادکاران تأکید کرد و در ادامه به لزوم اهمیت دادن به جوانان فعال در عرصههای هنری و رویکرد رونق هنرهای معاصر اشاره کرد.
نقیبزاده همچنین راهاندازی پایانه صادراتی صنایعدستی فارس و مرکز حراج ملی با رویکرد آثار فاخر شیراز در زمینه صنایع دستی و فرش را از نقاط قوت این بازار دانست که علاوه بر اقتصادی کردن فعالیت هنرمندان، زمینه حضور و بروز این آثار در جامعه و زندگی مردم را نیز فراهم خواهد کرد.
تلفیق فعالیتهای بازار با رویکرد گردشگری بهخصوص با برگزاری رویدادها از جمله مباحث دیگری بود که مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری فارس نوید آن را با بهرهگیری از حضور گردشگران برای رونق هر چه بیشتر این بازار داد.
انتهای پیام/