قزوین مملو از آثاری است که دارای ظرفیت ثبت ملی و جهانی هستند

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی گفت: قزوین به‌لحاظ برخورداری از آثار تاریخی، دارای ظرفیت ثبت ملی و جهانی در جایگاه ممتازی در کشور قرار دارد و دیگر پرونده‌های فرهنگی استان برای ثبت جهانی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش میراث‌آریا، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی در حاشیه رونمایی از اثر خوشنویسی رقم میرعماد که امروز - شنبه ۳۰ اردیبهشت - در کاخ‌موزه چهلستون قزوین برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: ۲۶ اثر تاریخی و فرهنگی و ۲۱ عنصر ناملموس فرهنگی کشور به ثبت جهانی رسیده است و در حال حاضر جزء ۱۰ کشور برتر دنیا از نظر ثبت آثار میراث فرهنگی و تاریخی هستیم.
وی افزود: البته در سال گذشته با ثبت جهانی ۴ اثر ناملموس در ثبت آثار جهانی یک رتبه صعود کردیم و از مقام هفتم به مقام ششم رسیدیم.

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: در سال جاری سه پرونده را برای ثبت اثر جهانی در حوزه میراث‌ملموس داریم که یکی از آنها ثبت کاروانسراهای ایران شامل ۵۶ کاروانسرا از جمله سعدالسلطنه است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر چند پرونده‌ فرهنگی دیگر قزوین برای ثبت جهانی در دستور کار قرار گرفته است که پس از نهایی شدن در استان، نیاز به بررسی و طی کردن مراحل لازم دارد.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر قدمت تاریخی فرهنگی قزوین گفت: امیدواریم که قزوین از نظر موقعیت ثبت میراث ملی و جهانی به جایگاه ممتازی دست یابد.

دارابی با اشاره به این مطلب که افزایش تعداد آثار ثبت شده‌ جهانی منجر به جذب بیشتر گردشگران در کشور می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر صنعت گردشگری جزء ۵ صنعت پیشرو ایران برای سرمایه‌گذاری است و در دولت سیزدهم تلاش‌های بسیاری در این حوزه به عمل آمده و برای اولین بار ماده ۱۷ سند بالادستی که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده، مسائل گردشگری و صنایع‌دستی ذکر شده است. 

ظرفیت‌های الموت برای جهانی شدن

معاون میراث فرهنگی کشور، قلعه‌ الموت قزوین را جزء یکی از گزینه‌های درخواستی استان برای ثبت آثار جهانی مطرح کرد و گفت: علاوه بر قلعه‌ الموت، این منطقه از نظر فرهنگی و طبیعی و بناهای موجود دارای موقعیت فوق‌العاده استثنایی است که امیدوار هستیم این پرونده هرچه زودتر برای ثبت جهانی مورد بررسی مسئولین قرار بگیرد.

در ادامه، این مقام با اشاره به مصوبات و تخصیص اعتبارات برای میراث تاریخی، فرهنگی استان قزوین و زمان دو تا سه ساله‌ پیش‌بینی شده بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که این مدت را به حداقل کاهش دهیم، البته بخش عمده اعتبارات را در حوزه‌ مربوط به بودجه‌ نقدی درخواست کرده بودیم که با توجه به شرایط، احتیاج به متمم حس می‌شود.

او افزود: متاسفانه بودجه‌ وزارت میراث‌فرهنگی برای رسیدگی به تمام آثار تاریخی کشور پاسخگو نیست. در حال حاضر ۵‌ هزار میلیارد برای مرمت‌های فوری نیاز داریم که حدود دو برابر بودجه وزارت‌خانه است. ناگفته نماند که اعتبار و بودجه وزارت‌خانه در ۲ سال اخیر نسبت به گذشته حدود ۳ برابر افزایش یافته است.

دارابی با اشاره به تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی، حضور و مشارکت گسترده‌ مردم و مقامات میراث‌فرهنگی را برای حفظ و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی درخواست کرد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020230761692

برچسب‌ها