مرمت آثار موزه‌ای سعدآباد با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری

جلسه مشترک مدیران مجموعه سعدآباد با رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با هدف بررسی و تبادل نظر در خصوص آسیب‌شناسی مرمت آثار موزه‌ای و بناهای تاریخی این مجموعه فرهنگی‌تاریخی برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سعدآباد، این نشست که با حضور مدیران مجموعه و روسای موزه‌ها و مصطفی ده‌پهلوان  رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و  ذات‌الله نیکزاد معاون پژوهشی پژوهشگاه برگزار شد، به بررسی و آسیب‌شناسی اولویت‌های مرمتی آثار موزه‌ای و بناهای تاریخی مجموعه سعدآباد پرداخته شد. 

ابتدا روسای موزه‌های مجموعه سعدآباد به بیان نقطه نظرات کارشناسی در خصوص  مشکلات و مسائل مرمتی آثار موزه‌ای و بناهای موزه‌های مختلف پرداختند. 

در ادامه سیدحسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد ضمن قدردانی از حسن توجه رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به مجموعه سعدآباد و صحه‌گذاری بر موارد مطروحه، پیشنهاد کرد، با توجه به تعدد و تنوع آثار موزه‌ای که در سعدآباد وجود دارد، این مجموعه به صورت پایلوت مرمتی برای حضور دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد.

او افزود: با در نظر گرفتن اینکه مجموعه بزرگ سعدآباد، بزرگترین سایت موزه‌داری کشور، جزو اصلی‌ترین ویترین‌ها و درآمدزاترین موزه‌ها در کشور است، با تلاش همکاران مجموعه سند راهبردی آسیب‌شناسی مجموعه سعدآباد تدوین شده است که لزوم اجرای آن می‌بایست، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مدیر مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد با ابراز خرسندی از تشکیل جلسات تخصصی به‌منظور رفع مشکلات موجود، تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌ای با پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با هدف همکاری‌های مشترک در حوزه های مرمتی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی به عنوان «میراث یار» در راستای افزایش بهره‌وری در اجرای موارد مطروحه، منعقد خواهد شد.

در ادامه ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ضمن موافقت برای همکاری‌ها و مشارکت‌های بیشتر با مجموعه سعدآباد در این حوزه گفت: با توجه به کمبودهای کارشناسی که در سطح کشور در حوزه آسیب‌شناسی و مرمت آثار  تاریخی وجود دارد، برآنیم تا از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، مجامع و تشکل‌های مردم نهاد و داوطلبان دانشجویی به عنوان «میراث یار» استفاده کنیم.

او افزود: در حال حاضر اجرای سند راهبردی آسیب‌شناسی مجموعه در اولویت قرار دارد و می‌توان سعدآباد را برای حضور استارت‌آپ‌ها در راستای بهبود ساختارهای مرمتی و چابک‌سازی فرآیندهای مدیریت نوین موزه‌داری، به عنوان پایلوت در کل کشور در نظر گرفت.

ذات‌الله نیکزاد معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز ابراز امیدواری کرد که به زودی با تشکیل جلسات و نشست‌های تخصصی مختلف چه در حوزه مرمت آثار تاریخی و تزئینات وابسته به معماری و چه در حوزه مرمت ابنیه تاریخی موزه‌های مجموعه سعدآباد، همکاری‌های مشترک انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402052501382
دبیر مرضیه امیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha