برگزاری رویداد ورزشی چوگان در بم به ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

معاون اقتصادی استانداری کرمان از برگزاری رویداد ورزشی چوگان به‌ زودی در شهر بم خبر داد و گفت: برگزاری این رویداد ورزشی به ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در صورت حمایت مالی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، یک ورزش جهانی در شهر جهانی بم ادغام می‌شود.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، امیر حسن‌زاده یکشنبه ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۲ در نشست بررسی هزینه‌کرد رویداد ورزشی چوگان در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم افزود: در صورتی که شرکت‌های خودروسازی واقع در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید اعلام کنند نمی‌توانند حمایت این رویداد ورزشی را بر عهده بگیرند رویداد ورزشی چوگان در بم برگزار نمی‌شود.

معاون اقتصادی استانداری کرمان اظهار داشت: موضوعات اقتصادی از بحث‌های همه جانبه است و یکی از ابعاد ورزش، اقتصاد آن است و کشورهایی که در ورزش چوگان ورود کرده‌اند، حتی به صادرات اسب مخصوص این ورزش نیز پرداخته‌اند.

او بیان کرد: ما نیز می‌خواهیم به پرورش و تربیت اسب در استان کرمان به عنوان یک صنعت نگاه کنیم و به تربیت اسب‌های مخصوص این ورزش نیز بپردازیم تا صادرات این حوزه را نیز داشته باشیم.

حسن‌زاده ورزش سوارکاری را نیز از جمله ورزش‌هایی دانست که اقتصاد خوبی در پی دارد و ادامه داد: ورزش، نشاط اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت و اگر مجموعه منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم در برگزاری رویداد ورزشی چوگان ورود کند، می‌تواند اثر مستقیمی در بهره‌وری کارخانه‌ها نیز داشته باشد.

او عنوان کرد: چوگان از ورزش‌های اصیل ایرانیان است که با افتخار آن را به دنیا صادر کردیم و تقریبا قدمتی بالای ۳هزار سال دارد.

معاون اقتصادی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: مجموعه تاریخی ارگ بم به دلیل قدمت و همچنین مجموعه اقتصادی ارگ جدید با وجود کارخانجات خودروسازی و مشابهات در حرکتی که در اسب و خودرو دیده شده و ورزش چوگان، در کنار یکدیگر جنس زیبایی را نشان می‌دهند.

 بازی چوگان در کرمان دارای سابقه تاریخی ارزشمندی است

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان در ادامه این جلسه گفت: شواهدی از بازی چوگان در نقوش گچ‌بری دوره صفویه در مجموعه کاروانسرای گنجعلیخان کرمان قابل رویت است که نشان می‌دهد استان کرمان هم در این زمینه دارای سابقه تاریخی ارزشمندی است.

سعید شاهرخی افزود: یک بخش از میراث‌فرهنگی مربوط به ابنیه تاریخی و بخش دیگری از آن مربوط به آثار ناملموس است که شامل آداب و رسوم، نحوه زندگی مردم، داستان‌ها و قصه‌ها می‌شود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان افزود: بازی چوگان در بخش آثار ناملموس قرار گرفته است که با عنوان «چوگان، بازی سوار بر اسب همراه با موسیقی و روایتگری» در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.

او بیان کرد: این ورزش می‌تواند مؤلفه‌ مهمی برای توسعه گردشگری استان کرمان به شمار آید که باید برای این موضوع رویدادهای مختلفی تعریف کرد و هرچه این رویدادها بزرگ‌تر باشد، برای مردم جذابتر و لذت‌بخش‌تر است.

شاهرخی گفت: امروزه هویت فرهنگی ایران با  بازی خوب چوگان تعریف می‌شود که برای نسل جدید جاذبه ایجاد می‌کند و باید به پرورش و تربیت اسب چوگان به عنوان یک صنعت نگاه کرد.

او ادامه داد: چوگان از کهن‌ترین ورزش‌های ایرانیان محسوب می‌شود که به دلیل اینکه اغلب توسط پادشاهان و بزرگان اجرا می‌شده، به آن بازی شاهان نیز لقب داده‌اند.

شاهرخی چوگان را بیست و یکمین اثر ثبت جهانی در ایران عنوان کرد و گفت: هر چند ایرانیان خود پدیدآورنده بازی چوگان بودند و تا دوران صفویه نیز این بازی در ایران رواج داشت، اما در سده‌های اخیر چوگان به فراموشی سپرده شد تا اینکه با احیای این میراث کهن طی دهه‌های اخیر، در بخش میراث‌ ناملموس یونسکو در آذرماه سال ۹۶ با رأی اکثریت آرا در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 1402082901634
دبیر مریم قربانی‌نیا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha