به گزارش میراث آریا، امین ماهانی گفت: در جهت حفاظت از منابع و سازههای تاریخی در منطقه ماهان همکاری بین دستگاهی در جهت حفاظت از منابع آبی انسان ساخت به خصوص قنوات به شکل مطلوب شکل گرفته است.
مدیر پایگاه جهانی قنات گوهرریز جوپار افزود: همکاری پایگاه قنوات و جهاد کشاورزی در حوزه کارشناسی، مرمت و لایروبی در سال گذشته با لحاظ کردن اعتبارات 27 میلیارد ریال از محل اعتبارات جهاد کشاورزی با نظارت فنی پایگاه در قنوات تاریخی برای مرمت و احیا هزینه شده است.
او اظهار کرد: از محل اعتبارات پایگاه نیز اعتبار لایروبی و مرمت لحاظ و پس از تصویب در شورای فنی قنات توسط پیمانکار جهاد کشاورزی انجام گرفته است.
ماهانی گفت: ماهان دارای ۱۲۰ قنات است که از این مجموع، ۲۲ قنات این منطقه دارای منظر فرهنگی بوده و از اهمیت تاریخی برخوردار است.
مدیر پایگاه جهانی قنات گوهرریز جوپار در ادامه بیان کرد: تدوین پروندههای ثبت ملی قنوات منطقه بنابر اولویت در حال انجام است و در این رابطه قنوات کوثر خیز، فرمیتن، قناتغستان و دستگرد در اولویت ثبت بوده و مراحل تدوین پرونده آنها در حال انجام است.
او گفت: پرونده قنات فرمیتن که به لحاظ آورد باستان شناختی و تاریخی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده که با مشارکت مرکز بینالمللی سازهای آبی در حال تدوین پرونده برای الحاق به زنجیره قنوات جهانی است.
انتهای پیام/
نظر شما