احیای لباس‌ سنتی کلیجه توسط هنرمند آذربایجان غربی 

هنرمند صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: در راستای تلاش برای احیای لباس‌های سنتی استان موفق به احیای کلیجه و معرفی آن به نسل جوان شده‌ایم.

صفورا محمدزاده، هنرمند رشته پوشاک سنتی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با میراث آریا با اشاره به استقبال مردم از لباس‌های سنتی گفت: کلیجه یکی از لباس‌های سنتی آذربایجان است که حتی در جشنواره آنتالیا توسط من در معرض نمایش گذاشته شد که خوشبختانه مورد تایید طراحان شرکت کننده در جشنواره هم قرار گرفت.

او با بیان اینکه کلیجه نوعی کت بلند است که زنان این منطقه بیشتر به جای نیم‌تنه از آن استفاده می‌کنند و جنس این کت از مخمل رنگی است که روی آن یراق‌دوزی می‌شود، ادامه داد: امید است با بازاریابی و بررسی‌های به عمل آمده بتوانیم در آینده نزدیک کلیجه را به تولید انبوه برسانیم.

محمدزاده با بیان اینکه موفق به احیای تقریبا انواع لباس‌های محلی و گل‌دوزی سنتی آذربایجان شده است، افزود: علاوه بر آن مجموعه‌ای از تزئینات و سفره هفت‌سین گلدوزی‌های احیا شده آذربایجان در غرفه‌ای به نمایش گذاشته شد.

این هنرمند صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: بیش از ۳۰ سال است که مشغول تحقیق در مورد پوشاک سنتی ایران، مخصوصا آذربایجان بوده و  بخشی از  تحقیقاتش نیز به‌صورت چندین کتاب تخصصی  و درسی در مورد پوشاک سنتی و گلدوزی ایرانی به چاپ رسیده است.

او تصریح کرد: تاکنون در چندین جشنواره بین‌المللی کشوری و استانی به‌صورت گروهی و فردی شرکت کرده و ۶۰ مورد تقدیرنامه و لوح تقدیر هم دریافت کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403041900885
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha